Honkasuon ekotehokkaalle kaupunkikylälle neljä toteuttajaa

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta on valinnut tontinvarauskilpailun perusteella neljä toteuttajaa Honkasuon ekotehokkaalle kaupunkikylälle. Vuokrattavia pientalotontteja on yhteensä 25. Oy Timber Frame Ltd saa toteutettavakseen 14 erillispientalotonttia. Rakennus-Sauma Komulainen Ky ja Kuhmon Puuelementti Oy saavat yhdessä toteutettavakseen kahdeksan rivitalotonttia ja Finndomo Rakennus Oy kolme. Kilpailuun jätettiin määräaikaan mennessä yhteensä neljä ehdotusta.

Helsingin kaupungin kiinteistölautakunta on valinnut tontinvarauskilpailun perusteella neljä toteuttajaa Honkasuon ekotehokkaalle kaupunkikylälle. Vuokrattavia pientalotontteja on yhteensä 25. Oy Timber Frame Ltd saa toteutettavakseen 14 erillispientalotonttia. Rakennus-Sauma Komulainen Ky ja Kuhmon Puuelementti Oy saavat yhdessä toteutettavakseen kahdeksan rivitalotonttia ja Finndomo Rakennus Oy kolme. Kilpailuun jätettiin määräaikaan mennessä yhteensä neljä ehdotusta.

Tonttien varaajat valittiin suunnitelmien laadun perusteella. Arvioinnissa kiinnitettiin erityistä huomiota rakentamisen ja rakennusten elinkaaren ekotehokkuuteen. Erillispientalotonttien osalta tavoitteena oli myös löytää uusia massiivipuurakentamisen ratkaisuja. Kaupunki järjestää tonteilla ekotehokkuusseurannan, jonka perusteella voidaan todentaa ja seurata asetettujen tavoitteiden toteutumista. Seuranta-aika on noin neljä vuotta kohteen valmistumisesta.

Honkasuon Haapaperhosen aloituskorttelista Helsingin ja Vantaan rajan tuntumasta vuokrattavien 25 pientalotontin yhteenlaskettu rakennusoikeus on noin 13 000 kerrosneliömetriä. Niille rakennetaan yhteensä 90-110 vapaarahoitteista sääntelemätöntä omistusasuntoa ja hitas-omistusasuntoa. Rakentaminen ajoittuu vuosille 2012-2015.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Honkasuon ekotehokkaalle kaupunkikylälle neljä toteuttajaa”

Jätä kommentti