Lisää rakennusoikeutta Mikkelin siilokortteliin

Mikkelin kaupunginvaltuusto hyväksyi tällä viikolla pidetyssä vuoden viimeisessä kokouksessaan asemakaavamuutoksen, joka tuo tuntuvasti lisää kerrosneliöitä niin sanottuun siilokortteliin ja sen naapuriin.

Mikkelin kaupunginvaltuusto hyväksyi tällä viikolla pidetyssä vuoden viimeisessä kokouksessaan asemakaavamuutoksen, joka tuo tuntuvasti lisää kerrosneliöitä niin sanottuun siilokortteliin ja sen naapuriin.

Nykyisessä kaavassa muutosalueella on rakennusoikeutta noin 30 000 kerrosneliömetriä, josta on käytetty vain 18 900 neliötä. Uusi kaava mahdollistaa yli 40 000 kerrosneliön rakentamisen. Uudisrakennuksia tulee sekä siilokortteliin että Raatihuoneenkadun toiselle puolelle niin sanotun SYP:n talon ja Matkakeskuksen väliin.

Asemakaavamuutos mahdollistaa myös suoran läpikulun Porrassalmenkadulta Matkakeskuksen sillalle ja edelleen satamaan. SYP:n talon (Porrassalmenkatu 17) läpi tehdään suora yhteys sataman kävelysillalle niin, että Porrassalmenkadulta pääsee suoraan hissillä tai liukuportailla SYP:n talon pihalle ja edelleen Matkakeskukseen.

Mikkelin kaupunki järjesti myllyä ja siiloa koskevan tarjouskilpailun vuonna 2007. Kilpailun voitti YIT Rakennus Oy:n ehdotus, jonka mukaan siiloon olisi rakennettu toimistotiloja ja siilon ja myllyn yhteyteen olisi tullut myös uudisrakennuksia. Keväällä 2008 kaupunginhallitus kuitenkin hylkäsi luovutuskilpailun tuloksen ja sen pohjalta laaditun esisopimusluonnoksen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lisää rakennusoikeutta Mikkelin siilokortteliin”

Vastaa