Siparilalle tuottavuuden kunniamaininta

Työmarkkinoiden keskusjärjestöjen ’Tuottavuuden pyöreä pöytä’ on myöntänyt puunjalostusyritys Siparilalle tuottavuuden kunniamaininnan. Kerran vuodessa myönnettävän kunniamaininnan tavoitteena on nostaa esille hankkeita ja ohjelmia, jotka ovat merkittävästi parantaneet tuottavuutta ja työelämän laatua suomalaisilla työpaikoilla.

Työmarkkinoiden keskusjärjestöjen 'Tuottavuuden pyöreä pöytä' on myöntänyt puunjalostusyritys Siparilalle tuottavuuden kunniamaininnan. Kerran vuodessa myönnettävän kunniamaininnan tavoitteena on nostaa esille hankkeita ja ohjelmia, jotka ovat merkittävästi parantaneet tuottavuutta ja työelämän laatua suomalaisilla työpaikoilla.

Siparilan kunniamaininnalle on useita perusteluja. Yrityksen henkilöstö on ollut voimakkaasti kehittämässä asiakaspalvelua, tuottavuutta ja Siparila-henkeä. Työntekijät toimivat itseohjautuvasti, ja yrityksessä ei ole lainkaan työnjohtoa. 

Myös sisäistä viestintää kehitetään yhteistyössä työntekijöiden kanssa. Siparilan palavereissa keskustellaan avoimesti siitä, miten yrityksellä on mennyt ja minkälaisia haasteita on mahdollisesti edessäpäin. Vaikeita asioita ei lakaista maton alle, vaan niistä keskustellaan vapaamuotoisissa Suu puhtaaksi -palavereissa.

Kehitystyön tuloksena Siparilan kannattavuus on parantunut huomattavasti. Vuonna 2009 Siparila teki ennätystuloksen taantumasta huolimatta. Vuotta myöhemmin yritys vei läpi kaksi liiketoimintaostoa, ja kasvatti liikevaihtoa ilman mittavia henkilöstölisäyksiä. Siparila on myös säilyttänyt kannattavuutensa kasvun ohella. Vaikuttavinta on kuitenkin ollut muutos henkilöstön suhtautumisessa omaan työhönsä ja kasvu kohti suurempaa vastuunottoa.

”Henkilöstö on Siparilan tärkein strateginen voimavara, ja myös tulokset osoittavat, että heihin panostaminen kannattaa. Olemme antaneet työntekijöillemme lisää vastuuta omasta työstään, jota tukevat erilaiset palkitsemis- ja sitouttamisjärjestelmät sekä avoimempi viestintäkulttuuri. Myös turhat rutiinit ja päällekkäisyydet on poistettu”, Siparilan toimitusjohtaja Juha Sojakka kertoo.

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt perustivat vuoden 2007 alussa Tuottavuuden pyöreän pöydän tuottavuuden, työelämän laadun ja tuottavuusyhteistyön edistämiseksi. Keskusjärjestöt haastavat työyhteisöt, henkilöstön edustajat, työnantajan edustajat, poliittiset päättäjät, palkansaaja- ja työnantajajärjestöt edistämään tuottavuusyhteistyötä.

Tuottavuuden pyöreässä pöydässä ovat mukana kaikki työmarkkinakeskusjärjestöt: AKAVA, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Kirkon työmarkkinalaitos KiT, Kunnallinen työmarkkinalaitos KT, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK sekä Valtion työmarkkinalaitos VTML. Lisäksi asiantuntijajäseninä toimivat Työterveyslaitos, Työturvallisuuskeskus, Työsuojelurahasto, Tekes ja Tykes.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Siparilalle tuottavuuden kunniamaininta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi