Kokeile kuukausi maksutta

Esko Nurmisen Maalaamosta vuoden 2011 maalausyritys

Pintaurakoitsijat ry on jakanut vuotuisen tunnustuksensa Esko Nurmisen Maalaamo Oy:lle. Viisihenkinen tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa yrityksen näytöillä vaativien ja isojen kohteiden toteuttamisessa, panostuksella työturvallisuuteen sekä aktiivisella osallistumisella niin alan järjestötoimintaan kuin kehitystoimiinkin. Yrityksellä on esimerkiksi Tilaajavastuu.fi-palvelun Luotettava kumppani -tunnus, Rala-pätevyys sekä pintakäsittelyalan oma Mestaritaso I -luokitus.

Pintaurakoitsijat ry on jakanut vuotuisen tunnustuksensa Esko Nurmisen Maalaamo Oy:lle. Viisihenkinen tuomaristo perusteli valintaansa muun muassa yrityksen näytöillä vaativien ja isojen kohteiden toteuttamisessa, panostuksella työturvallisuuteen sekä aktiivisella osallistumisella niin alan järjestötoimintaan kuin kehitystoimiinkin. Yrityksellä on esimerkiksi Tilaajavastuu.fi-palvelun Luotettava kumppani -tunnus, Rala-pätevyys sekä pintakäsittelyalan oma Mestaritaso I -luokitus.

Esko Nurmisen Maalaamo on omimmillaan isojen tai vaativien hankkeiden pintakäsittelytöissä. Tällaisia ovat olleet muun muassa kauppakeskus Sello Espoon Leppävaarassa ja toisaalta Suomen Tallinnan suurlähetystön pintakäsittelytyöt, joiden toteuttamiseksi yritys joutui jopa painamaan tapetit käsin vanhojen mallien mukaisesti. Tuorein esimerkki kädenjäljestä on taas Helsingin Musiikkitalon mittavat pintakäsittelytyöt. Toimitusjohtaja Heikki Nurminen arvostaa erityisesti yrityksensä Säätytalossa tekemiä entisöinti- ja erikoismaalaustöitä.

Heikki Nurminen haluaakin painottaa projektinhallinnan ja laadukkaan työskentelyn tärkeyttä. ”Panostamme aina siihen, että toteuttamamme laatu vastaa asiakkaan vaatimuksia. Toisaalta odotamme, että tilaajakin hoitaa omat velvollisuutensa. Jos työmaa ei edisty edeltävien töiden osalta aikataulun mukaisesti, on pintakäsittelyurakoitsijan osaamisesta ja resursseista kiinni, miten tilannetta voidaan korjata”, Nurminen toteaa.

Projektinhallinnan apuvälineenä on yrityksessä laatujärjestelmä, jota päivitetään säännöllisesti. Sen osana yrityksellä on käytössä lisäksi työsuojelu- ja ympäristöohjelmat. Pintakäsittelytöitä tehdään paljon erilaisilta telineiltä, nostimilta ja työtasoilta. Lisäksi maalit ja erilaiset kemikaalit liittyvät kiinteästi alan työhön. Työturvallisuuteen ja ympäristöasioihin on siksi kiinnitettävä paljon huomiota.

Esko Nurmisen Maalaamo edustaa suuria maalausliikkeitä liikevaihdoltaan, joka oli 5,2 miljoonaa euroa vuonna 2010. Yrityksen liikevaihto on viime vuosina ollut 7 miljoonan euron suuruusluokkaa, mutta äskeisen taantuman vaikutukset ovat nähtävissä. ”Uskon, että tänä vuonna palaamme liikevaihdossa takaisin tasollemme”, Heikki Nurminen sanoo uskoen firmansa tulevaisuuteen. Tätä tavoitetta tukevat myös viime vuonna toteutetut rekrytoinnitkin. Henkilöstöä yrityksessä on noin 90 vaihdellen työtilanteen mukaan.

Esko Nurmisen Maalaamon juuret ovat 1960-luvulla

Nykyinen Esko Nurmisen Maalaamo Oy on perustettu 1992. Esko Nurmisen Maalaamo Oy:n juuret ovat kuitenkin vuodessa 1960, jolloin Esko Nurminen perusti maalausliikkeen. Vuoden 1992 sukupolvenvaihdokseen ja myöhemmin tehtyjen omistusjärjestelyjen jälkeen yritystoiminta on siirtynyt sisaruksille, Heikki Nurmiselle ja Maritta Kinnuselle.

Heikki Nurminen on nyt ollut kolme vuotta Pintaurakoitsijat ry:n hallituksen puheenjohtaja. Luottamustoimien hoitamiselle on perinteitä. Heikin isä, talousneuvos Esko Nurminen oli Pintaurakoitsijoiden (silloiselta nimeltään Suomen Maalarimestariliitto ry) hallituksen puheenjohtaja vuosina 1986-1993. Kummallakin on puheenjohtajuuden lisäksi ollut myös runsaasti hallituksen jäsenyysvuosia ja muita luottamustoimia. Heikki Nurmisen mukaan järjestötoiminnassa pitää pystyä yhteistyöhön kilpailijoiden kanssa alan yhteisissä asioissa ja urakointitoiminnassa taas kilpailemaan tiukasti samojenkin henkilöiden kanssa.

Vuosittain jaettavaa Vuoden maalausyritys -tunnustusta varten Pintaurakoitsijat ry seuloi läpi jäsenyrityksensä, joissa työskentelee yli 3 000 pintakäsittelyalan ammattilaista. Nyt seitsemännen kerran myönnetyn tunnustuksen avulla liitto haluaa herättää keskustelua hyvästä urakointitavasta ja kehittää pintakäsittelytyön laatua. Vuonna 1912 perustetun liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 245 miljoonaa ja palkkasumma noin 80 miljoonaa euroa.

Tuomariston muodostivat Kari Hiltunen Suomen Yrittäjistä, Mika Laine Väriteollisuusyhdistyksestä, Jani Joronen ja Pentti Virtanen Pintaurakoitsijat ry:stä sekä Merja Vuoripuro Rakennusteollisuus RT:stä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Esko Nurmisen Maalaamosta vuoden 2011 maalausyritys”

  1. Miten tuon liikevaihdon tältä vuodelta nyt jo voi tietää?

    1. Kiitämme tarkkaavaista lukijaa ja pahoittelemme virhettä! Vuosiluvuksi on nyt korjattu 2010.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat