Metsäteollisuus: Palomääräysuudistus lisää puurakentamisen liiketoimintamahdollisuuksia

Metsäteollisuus ry arvioi, että puurakentamisen uudistetut palomääräykset parantavat merkittävästi puun asemaa rakentamisessa ja tuovat suomalaiset puurakentamismääräykset lähemmäs kansainvälisiä käytäntöjä. ”Uudistus on hyvä alku kehitystyölle, jonka avulla Suomeen luodaan tulevien vuosien aikana maailman edistyksellisimmät rakentamismääräykset. Puun asemaa rakennusmateriaalina voidaan parantaa vielä merkittävästi. Uudistusten tulee perustua tutkittuun tietoon myös jatkossa”, Metsäteollisuus ry:n liiketoiminta- ja innovaatiosektorin johtaja Antro Säilä kertoo.

Metsäteollisuus ry arvioi, että puurakentamisen uudistetut palomääräykset parantavat merkittävästi puun asemaa rakentamisessa ja tuovat suomalaiset puurakentamismääräykset lähemmäs kansainvälisiä käytäntöjä. "Uudistus on hyvä alku kehitystyölle, jonka avulla Suomeen luodaan tulevien vuosien aikana maailman edistyksellisimmät rakentamismääräykset. Puun asemaa rakennusmateriaalina voidaan parantaa vielä merkittävästi. Uudistusten tulee perustua tutkittuun tietoon myös jatkossa", Metsäteollisuus ry:n liiketoiminta- ja innovaatiosektorin johtaja Antro Säilä kertoo.

Puuta voidaan esimerkiksi käyttää jatkossa enintään nelikerroksisten betonirunkoisten talojen ulkoverhouksissa ilman automaattista vesisammutusjärjestelmää. Tämä avaa Metsäteollisuuden mukaan mahdollisuuksia puun käytölle sekä uudis- että korjauskohteissa.

Lisäksi Metsäteollisuus huomauttaa, että määräykset helpottavat puun käyttöä esimerkiksi urheiluhallien sisäpinnoissa, koska jatkossa vaaditaan eri materiaaleilta samaa palonkestoaikaa. Samoin voidaan käyttää muita kuin mineraalipohjaisia eristeitä, jos ne on riittävän hyvin suojaverhottu.

”Puurakentaminen otti aimo askeleen eteenpäin palomääräysten uudistusten myötä. Suomen puutuoteteollisuus saa uusia mahdollisuuksia kehittää maahan kansainvälisesti kilpailukykyistä puurakentamista teollisessa mittakaavassa. Puurakennusteollisuus pystyy myös entistä paremmin kehittämään uusia ratkaisuja kasvaviin energia- ja ilmastohaasteisiin”, Säilä jatkaa.

Uudistus luo edellytykset rakentaa myös merkittäviä esimerkkikohteita kotimaahan. Suomessa on rakennettu puusta pientaloja kautta historian. Nyt voidaan alkaa rakentaa entistä laajemmalla mittakaavalla myös puukerrostaloja sekä julkisia puurakennuksia. Lisäksi uudistus tuo yhtenäiset pelisäännöt puurakentamisen kilpailuttamiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Metsäteollisuus: Palomääräysuudistus lisää puurakentamisen liiketoimintamahdollisuuksia”

Vastaa