Kokeile kuukausi maksutta

YIT ja Skanska jakoivat valtakunnallisen työturvallisuuskilpailun voiton

”Turvallisuus alkaa minusta” -kilpailulla haetaan talonrakennustyömaata, jossa työturvallisuusasiat on hoidettu esimerkillisellä tavalla. Tänä vuonna kilpailu oli tasaväkinen, sillä voiton jakoivat YIT Rakennus Oy:n kohde Asunto Oy Kuopion Kaijankulma ja Skanska Talonrakennus Oy:n kohde As Oy Turun Weräjänvahti. Voittajatyömaat palkitaan kunniakirjoilla Kuopiossa ja Turussa erikseen järjestettävissä tilaisuuksissa. Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa.

"Turvallisuus alkaa minusta" -kilpailulla haetaan talonrakennustyömaata, jossa työturvallisuusasiat on hoidettu esimerkillisellä tavalla. Tänä vuonna kilpailu oli tasaväkinen, sillä voiton jakoivat YIT Rakennus Oy:n kohde Asunto Oy Kuopion Kaijankulma ja Skanska Talonrakennus Oy:n kohde As Oy Turun Weräjänvahti. Voittajatyömaat palkitaan kunniakirjoilla Kuopiossa ja Turussa erikseen järjestettävissä tilaisuuksissa. Kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa.

Koska kilpailu oli viiden loppukilpailuun päässeen osalta erittäin tasainen, kilpailun ohjausryhmä päätti palkita kunniamaininnoin loput kolme loppukilpailussa mukana ollutta työmaata. Nämä ovat Kotimäenkadun Erityisasumisyksikkö, Lappeenranta / NCC Rakennus Oy, Campus Toivala, Siilinjärvi,/ Luja-talo Oy, ja As Oy Lapuan Jokihovi / YIT Rakennus Oy.

Kilpailutyömaiden työturvallisuutta arvioitiin työmaiden kohdalla kolmella eri osa-alueella, jotka ovat työmaan turvallisuustasoa mittaava TR-mittaus, kaikkien työmaalla työskentelevien työtapaturmien määrä kilpailun aikana sekä rakennuttajan turvallisuustoiminnan taso. Suurin painoarvo loppupisteissä oli työmaan turvallisuustasolla eli 70 prosenttia. Työtapaturmien määrä ja rakennuttajan turvallisuustoiminnan taso olivat molemmat painoarvoltaan samansuuruiset loppupisteissä, 15 prosenttia.

Kärkityömaiden vahvuutena oli tasaisen varma suoritus kaikilla osa-alueilla. Molempien työmaiden saama kokonaispistemäärä oli 98 pistettä. Suurin mahdollinen pisteluku oli 100.

Ensimmäisen sijan jakaneista työmaista Asunto Oy Kuopion Kaijankulman työmaalla sattui syyskuussa yksi tapaturma. Muutoin näillä kahdella kärkityömaalla ei sattunut kilpailun aikana työtapaturmia.

Työturvallisuuskilpailuun osallistuneiden työmaiden turvallisuusarvioinnin suorittivat aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueen tarkastajat, jotka tekivät loppukilpailuun osallistuneille työmaille yhteensä kolme tarkastusta kevään ja syksyn aikana.

”Turvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailuun ilmoittautui eri puolilta maata yhteensä 39 työmaata. Myös vuonna 2012 käynnistyy talonrakennusalan valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu. Kilpailun toteuttavat edellisen vuoden tapaan yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriö, Aluehallintoviraston Työsuojelun vastuualueet, Talonrakennusteollisuus ry, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Infra ry, Rakennusliitto ry, Ammattiliitto Pro ja Työturvallisuuskeskus.

”Turvallisuus alkaa minusta” -kilpailun tulokset vuonna 2011

  • Asunto Oy Kuopion Kaijankulma / YIT Rakennus Oy ja As Oy Turun Weräjänvahti / Skanska Talonrakennus Oy, pisteluku 98
  • Kotimäenkadun Erityisasumisyksikkö, Lappeenranta / NCC Rakennus Oy, pisteluku 95
  • Campus Toivala, Siilinjärvi/ Lujatalo Oy, pisteluku 93
  • As Oy Jokihovi, Lapua / YIT Rakennus Oy, pisteluku 88

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT ja Skanska jakoivat valtakunnallisen työturvallisuuskilpailun voiton”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat