Asuntojen hinnat kääntyivät nousuun tammikuussa

Puoli vuotta kestänyt yhtäjaksoinen asuntojen hintojen luisu päättyi ainakin toistaiseksi kuluvan vuoden alussa, kun vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat kääntyivät jälleen nousuun. Hinnat nousivat kuluvan vuoden tammikuussa 1,6 prosenttia viime joulukuuhun verrattuna. Ennen tätä vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat olivat laskeneet viime heinäkuusta alkaen joka kuukausi. Joulukuussa laskua kertyi 1,0 prosenttia ja marraskuussa 0,9 prosenttia.

Puoli vuotta kestänyt yhtäjaksoinen asuntojen hintojen luisu päättyi ainakin toistaiseksi kuluvan vuoden alussa, kun vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat kääntyivät jälleen nousuun. Hinnat nousivat kuluvan vuoden tammikuussa 1,6 prosenttia viime joulukuuhun verrattuna. Ennen tätä vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat olivat laskeneet viime heinäkuusta alkaen joka kuukausi. Joulukuussa laskua kertyi 1,0 prosenttia ja marraskuussa 0,9 prosenttia.

image

Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat kuluvan vuoden tammikuussa 1,4 prosenttia joulukuuhun verrattuna ja muualla maassa 1,8 prosenttia.

Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat tammikuussa 2012 koko maassa 1,1 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla nousua oli 0,8 prosenttia ja muualla maassa 1,3 prosenttia.

Vuoden 2012 tammikuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 107 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 350 euroa ja muualla Suomessa 1 620 euroa.

Asuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 40 prosenttia kaikista kaupoista. Kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana siten, että vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen hinnat kääntyivät nousuun tammikuussa”

Vastaa