Sisäilmahaitat pahenevat monessa kunnassa

Kuntien rakennusten sisäilmaongelmat pahentuvat jatkuvasti, kerrotaan ympäristöministeriöstä. Kosteus- ja hometalkoiden kyselyn mukaan joka viides kunta pystyy hoitamaan vain välitöntä korjausta vaativat sisäilmahaitat, ja tilanteen uskotaan synkkenevän entisestään.

Kuntien rakennusten sisäilmaongelmat pahentuvat jatkuvasti, kerrotaan ympäristöministeriöstä. Kosteus- ja hometalkoiden kyselyn mukaan joka viides kunta pystyy hoitamaan vain välitöntä korjausta vaativat sisäilmahaitat, ja tilanteen uskotaan synkkenevän entisestään.

Monissa kunnissa on liian vähän huonoon sisäilmaan perehtyneitä työntekijöitä, ja vain osa heistä tietää asiasta riittävästi. Aihepiirin erikoistuntemusta on alle puolessa kunnista. Kuntaliiton mukaan ongelmat koskevat lähinnä pieniä kuntia.

”Valtaosa kunnista ei ole edes tutkinut kiinteistöjään eikä tiedä niiden kuntoa”, Kosteus- ja hometalkoiden ohjelmapäällikkö Juhani Pirinen huomauttaa.

Ympäristöministeriön ja Kuntaliiton arvioiden mukaan välitön korjaustarve on 1300 koulussa ja 2000 hoitoalan rakennuksessa. Mukana on paljon kouluja, sairaaloita ja päiväkoteja. Pääosa rakennuksista on 40–50-vuotiaita, ja niiden korjaustöitä on laiminlyöty pitkään.

”Jos kunta pystyy rakentamaan talon, mutta ei huoltamaan ja korjaamaan sitä, niin kunnan taloudenhallinnassa on jotakin perusteellisesti pielessä”, Pirinen moittii.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sisäilmahaitat pahenevat monessa kunnassa”

Jätä kommentti