Kokeile kuukausi maksutta

Koneen entisen pääkonttorin muutoksen arkkitehtuurikilpailu ratkesi

Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevan Koneen entisenä pääkonttorina tunnetun rakennuksen arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n ehdotus ”Park Ave”. Rakennus on tarkoitus muuttaa asuinkäyttöön ja rakentaa sen lähelle uusia asuintaloja. Alueen asemakaavaa muutetaan kilpailutuloksen pohjalta. Kilpailun järjesti rakennuksen nykyinen omistaja Auratum Asunnot Helsinki Oy yhdessä kaupunkisuunnitteluviraston ja Suomen arkkitehtiliitto Safan kanssa. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 30 ehdotusta.

Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevan Koneen entisenä pääkonttorina tunnetun rakennuksen arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n ehdotus ”Park Ave”. Rakennus on tarkoitus muuttaa asuinkäyttöön ja rakentaa sen lähelle uusia asuintaloja. Alueen asemakaavaa muutetaan kilpailutuloksen pohjalta. Kilpailun järjesti rakennuksen nykyinen omistaja Auratum Asunnot Helsinki Oy yhdessä kaupunkisuunnitteluviraston ja Suomen arkkitehtiliitto Safan kanssa. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 30 ehdotusta.

Kuuntele juttu

image

Palkintolautakunnan arvion mukaan voittaneen ehdotuksen vahvuuksia ovat kaupunkikuvallinen kokonaisote, vanhaan kaupunginosaan sopeutuva, mutta selkeästi tätä aikaa edustava uusi arkkitehtuuri, pääkonttorirakennuksen ilmeen kunnioittaminen sekä ammattitaitoisesti ja huolella ratkaistut asuntopohjat. Uudisrakennus sijoittuu luontevasti kaupunkirakenteeseen puistoväylän varteen vanhan asuinkerrostalon linjaan.

”Voittaneessa työssä kokonaisuus on tasapainoinen sekä kiinteistön tilankäytön että kaupunkikuvan kannalta”, Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston asemakaava-arkkitehti Annukka Lindroos sanoo.

Kilpailun tarkoituksena oli löytää kaupunkikuvallisesti merkittävään paikkaan arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen kokonaisuus, joka on ratkaistu esteettisesti, kaupunkikuvallisesti, toiminnallisesti ja teknisesti laadukkaasti ja toteuttamiskelpoisella tavalla.

”Munkkiniemen alue on arvostettu ympäristö ja Koneen entinen pääkonttori on ainutlaatuinen, kaupunkikuvallisesti merkittävä rakennus. Halusimme kilpailun avulla kutsua suunnitteluun parhaita mahdollisia osaajia”, palkintolautakunnan puheenjohtaja ja Auratum Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Matti Äijälä toteaa.

Voittaneeseen Arkkitehtiryhmä A6 Oy:n työryhmään kuuluvat Jyri Haukkavaara, Jukka Linko, Tapio Saarelainen ja Jaakko Sutela sekä avustajat Samuli Ellä, Karoliina Hautalahti, Jussi Jansson, Jussi Kähkönen ja Hans Nevanperä.

Kilpailun toisen sijan sai Anttinen Oiva arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Puistossa”. Kolmanneksi sijoittui Lassila Hirvilammi arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Kruunu”.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Koneen entisen pääkonttorin muutoksen arkkitehtuurikilpailu ratkesi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat