Apulaisoikeusasiamies: Rahapula ei ole syy lykätä homekoulun korjaamista

Heikko taloudellinen tilanne ei vähennä kunnan vastuuta puuttua koulujen homeongelmiin. Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan Vihdin kunnan olisi täytynyt puuttua Nummelanharjun koulun sisäilmaongelmiin nopeammin. Vihdin kunta oli siirtänyt koulun peruskorjausta rahapulan vuoksi.

Heikko taloudellinen tilanne ei vähennä kunnan vastuuta puuttua koulujen homeongelmiin. Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan Vihdin kunnan olisi täytynyt puuttua Nummelanharjun koulun sisäilmaongelmiin nopeammin. Vihdin kunta oli siirtänyt koulun peruskorjausta rahapulan vuoksi.

Nummelanharjun koulun kosteus- ja homeongelmista alettiin saada tietoa vuonna 2005 tehdyn kuntoarvion yhteydessä. Kunta yritti ratkaista ongelmaa vuosia eri keinoin. Vuoden 2009 alussa osa ongelmista oli korjattu, mutta korjaukset osoittautuivat riittämättömiksi. Sekä henkilökunta että oppilaat oireilivat edelleen.

Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojan mielestä kunnan olisi pitänyt huolehtia, etteivät oppilaat ja henkilökunta altistu terveyshaitoille sisäilman epäpuhtauksien vuoksi. Koulun toiminta olisi esimerkiksi pitänyt siirtää muualle. Kunnan toimet olivat päätöksen mukaan riittämättömiä mutta eivät lainvastaisia.

Asiasta kanteli oikeusasiamiehelle yksityishenkilö, joka katsoi Vihdin kunnan vaarantaneen tietoisesti oppilaiden ja henkilökunnan terveyden, kun se siirsi korjauksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Apulaisoikeusasiamies: Rahapula ei ole syy lykätä homekoulun korjaamista”

Vastaa