Kokeile kuukausi maksutta

Kosteusongelmainen Vartiokylän yläaste korjattu

Helsingin Vartiokylän yläasteen peruskorjaus on valmistunut. Peruskorjauksen syynä oli paitsi rakennuksen ikääntyminen, myös koulussa havaittu kosteusvaurio sekä heikko sisäilman laatu. Kesäkuussa 2011 alkaneen peruskorjauksen kustannukset olivat noin 7,3 miljoonaa euroa. Hankkeen tilaaja oli Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus. Rakennuttajana toimi HKR-Rakennuttaja ja pääurakoitsijana Skanska Talonrakennus Oy.

Helsingin Vartiokylän yläasteen peruskorjaus on valmistunut. Peruskorjauksen syynä oli paitsi rakennuksen ikääntyminen, myös koulussa havaittu kosteusvaurio sekä heikko sisäilman laatu. Kesäkuussa 2011 alkaneen peruskorjauksen kustannukset olivat noin 7,3 miljoonaa euroa. Hankkeen tilaaja oli Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tilakeskus. Rakennuttajana toimi HKR-Rakennuttaja ja pääurakoitsijana Skanska Talonrakennus Oy.

Perusparannuksen aikana uusittiin vuonna 1963 valmistuneen koulurakennuksen ilmanvaihto-, vesi- ja viemäri- sekä sähköjärjestelmät. Myös rakennuksen vesikatto uusittiin. Syksyn aikana jatketaan piha-alueiden sekä liikuntasalin kunnostusta.

”Koulun tilajärjestelyt pysyivät pääosin ennallaan, mutta esimerkiksi uusi hissi rakennettiin parantamaan esteettömyyttä”, rakennusviraston arkkitehti Jussi Hyvärilä kertoo. Koulurakennuksen arkkitehtoniset arvot otettiin huomioon suunnittelussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kosteusongelmainen Vartiokylän yläaste korjattu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat