Kokeile kuukausi maksutta

Aran ylijohtaja Rossilahti hakee Kolarin kunnanjohtajaksi

Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti on hakenut Kolarin kunnanjohtajan tehtävää. Kunnanhallitus on jo päättänyt, ketä tehtävään haastatellaan. Kunnanvaltuuston käsittelyyn johtajavaali tullee marras-joulukuun vaihteessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Lappi.

Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti on hakenut Kolarin kunnanjohtajan tehtävää. Kunnanhallitus on jo päättänyt, ketä tehtävään haastatellaan. Kunnanvaltuuston käsittelyyn johtajavaali tullee marras-joulukuun vaihteessa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle Lappi.

image

Rossilahti jätti hakupaperit toisella hakukierroksella. Kolarin kunnanjohtajaksi hakee 13 henkilöä.

Asuntoministeri Krista Kiurun nimeämänä selvityshenkilönä toiminut Olavi Syrjänen kritisoi syyskuun alussa julkistetussa raportissaan voimakkaasti Aran toimintaa ja johtoa. Hän esitti isoja muutoksia viraston toimintaan ja organisaatioon. Tekemiensä haastattelujen perusteella Syrjänen nosti Aran keskeisimmiksi ongelmiksi viraston johtamisen ja hankekäsittelyn.

”Viraston toiminnassa näkyy kykenemättömyys luopua vanhoista käytännöistä ja uusien painotusten mukaisten tehtävien priorisoimattomuus”, Syrjänen totesi raportissaan.

Asuntoministeri Kiuru ei suostunut Syrjäsen selvitystä koskevassa tiedotustilaisuudessa vielä arvioimaan Aran johdossa olevien henkilöiden asemaa. Hänen mukaansa ensin on käytävä ne asiat läpi, joissa tarvitaan vahvempaa johtajuutta. ”Oma linjaukseni on se, että turha kuvitella, että johtajuuden puutteeseen ei myöskin puututa”, Kiuru totesi.

Rossilahti on hakenut aikaisemminkin kunnanjohtajan tehtäviin. Hänellä on vapaa-ajan asunto Kolarin kunnassa.

Johto käymistilassa

Aran johtajatilanne lamaannuttaa jo viraston käytännön toimintaa. Rossilahti on lähtökuopissa ja hallintojohtaja Timo Reina viettää ensi viikolla läksiäisiä. Hän siirtyy Hämeen maakuntajohtajaksi. Johtaja Jarmo Lindén on ministeri Paavo Arhinmäen valtiosihteeri. Hänen tilallaan on jo eläkeikään ehtinyt Kari Salmi. Salmella on monta rautaa tulessa. Hän on Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja demarien kunnallisvaaliehdokas. Lisäksi hän on oman työnsä ohella poliisihallinnon selvitysmies, joka arvioi Poliisihallituksen ja sisäministeriön poliisiosaston hallintorakenteet ja kehittämistarpeet.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Aran ylijohtaja Rossilahti hakee Kolarin kunnanjohtajaksi”

  1. Kun maa alkaa jalkojen alla polttaa, silloin on syytä lähteä lipettiin. Näin toimii myös Aran johto.

  2. Onko kellään tietoa siitä, onko kukaan Arasta vieraillut ja milloin (vuosi?) Retkeilijänkatu 11:n viidennessä kerroksessa Helsingissä? Tieto on kullanarvoinen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat