Kokeile kuukausi maksutta

Destian projektien kannattavuus on kohentunut

Destian jatkuvien toimintojen liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä viime vuoden vastaavasta ajasta. Yhtiön tulos koheni suhteessa vielä enemmän, joten suhteellinen kannattavuuskin muodostui vertailujaksoa paremmaksi.

Destian jatkuvien toimintojen liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä viime vuoden vastaavasta ajasta. Yhtiön tulos koheni suhteessa vielä enemmän, joten suhteellinen kannattavuuskin muodostui vertailujaksoa paremmaksi.

”Kasvanut liikevoitto johtuu projektien kannattavuuden parantumisesta ja volyymin kasvusta. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä hoitourakoiden kannattavuutta rasittivat talven poikkeuksellisen vaihtelevat lämpötilat sekä runsaslumisuus. Toisella vuosineljänneksellä liikevoittoa rasittivat edelleen rataliiketoiminnan kunnossapitourakoiden kateheikennykset”, toimitusjohtaja Hannu Leinonen toteaa.

Destian vertailukelpoinen tilauskanta laski 9,9 prosenttia. Vertailukelpoisen tilauskannan muutos edellisvuoteen verrattuna johtuu pääosin kevään 2012 hoitourakkakierroksesta, jolloin voitettujen urakoiden tilauskannan arvo oli edellisvuoden keväällä saatujen hoitourakoiden arvoon verrattuna merkittävästi pienempi.

Toisaalta Destian tilauskannan kate parani edellisvuodesta. Yhtiö on panostanut kannattavuuden parantamiseen, mikä taas on vaikuttanut projektien saantiin.

Destia arvioi koko vuoden 2012 liikevaihdon jäävän edellisvuoden tasolle ja liiketuloksen olevan selvästi positiivinen.

Destia-konserni 7-9 2012/7-9 2011
(jatkuvat toiminnot)

  • Liikevaihto milj. euroa 156,2/152,3
  • Liikevoitto % 6,6/4,5
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 10,2/6,1

1-9 2012/1-9 2011

  • Liikevaihto milj. euroa 372,7/348,5
  • Liikevoitto % 3,9/1,0
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 11,4/1,4
  • Omavaraisuusaste % 36,6/28,3
  • Tase milj. euroa 231,6/256,0
  • Tilauskanta milj. euroa 646,4/717,7
  • Henkilöstö (keskimäärin) 1 613/1 854

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 9 kertaa

9 vastausta artikkeliin “Destian projektien kannattavuus on kohentunut”

  1. Minkä Destia voittaa, sen VR Track häviää ja päinvastoin. Tasapainoilu on jatkunut jo vuosia kahden valtionyhtiön välillä. Koska järki voittaa ja samoista urakoista kilpailevat valtionyhtiöt yhdistyvät?

  2. Valtio on myymässä ainakin Destiaa.Ei valtio tarvitse tämmöistä maansiirtoliikettä.Liian massivinen organisaatio näihin Suomen oloihin.Ja muutenkin, tarvitseeko valtio ydinosaamista pusikoiden raivaamisessa?Hyvä kumminkin, että projektien kannattavuus on parantunut.Vai onko romukaupan tuotto siirretty projektien tuotto ennusteisiin?

    1. Destian henkilöstömäärä tippuu koko ajan, joten liikevaihdon kasvu ja kannattavuuden parantaminen tehdään alihankkijoiden kustannuksella. Sieltä otetaan, mistä halvemmalla saadaan tienpidon laadusta ja turvallisuudesta tinkien. Toisaalta mitä väliä sillä on, mikä on firman kannattavuus, kun aina voi käydä veronmaksajan kukkarolla sitä paikkaamassa. Ala ei tervehdy ennenkuin valtio luopuu Destian omistuksesta.

  3. …….Yhtiö on panostanut kannattavuuden parantamiseen,mikä taas on vaikeuttanut projektien saamista…………
    ” Sama kaiku on askelten……….”

  4. Ministeri laittaa kohta Destian myyntiin. Hyvä, että valtion maanrakennusfirma on pystynyt kohentamaan kannattavuutta.

  5. Ministerivaihdos varmaankin nopeuttaa nyt Destian myymistä. Valtion pitäisi vihdoinkin luopua tämmöisestä liiketoiminnasta mitä Destia harjoittaa. Ko.liiketoiminta ei varmaakaan kuulu valtiotalouden ydinosaamiseen.

    1. Destian myynnissä tulee Liukkukin jäämään kakkoseksi, kun toimiva johto järjestelee toimialansa itselleen.

  6. ”Destian projektien kannattavuus on kohentunut.”
    Tämä firma on kuulemma suunnitellut ja rakentanut sen tyhjäksi valuneen kipsisakka altaan Talvivaarassa.Todellista räpimistä ollut varmaan koko touhu. Fiman ydinosaamista??? Ei varmaankaa.Ja se altaanrakentaja lekottelee nyt virkamiehenä ely-keskuksessa. Vamaan palkkioksi altaanrakentamisesta.?? Toivottavasti ko.henkilö vastaa myös tekemisistään.

    1. Jos ihan vaan totuudessa pysymisen kannalta, et kehtaisi syyttää väärää firmaa sen altaan rakentamisesta. Tuollainen väärän informaation jakaminen totuutena julkisella foorumilla on vähän kyseenalaista.

      Rakentaja on ihan joku muu iso maanrakennusfirma ja ainakin yksi altaan suunnittelijoista taitaa olla nykyisin Talvivaara Oy:n palkkalistoilla (ei siis mainitsemasi ELY:n kaveri)

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat