Kokeile kuukausi maksutta

Suomen Tilaajavastuu siirtyi kokonaan rakentamisalan järjestöjen omistukseen

Rakentamisalan järjestöt nostivat vuodenvaihteessa toteutetuilla osakekaupoilla osuutensa Suomen Tilaajavastuu Oy:ssä 51 prosentista 100 prosenttiin, kun Aspida Oy myi koko omistuksensa yhtiössä. Uusiksi omistajiksi tulivat Suomen Kiinteistöliitto ry, Rakennusteollisuus RT ry ja Talonrakennusteollisuus ry. Myös entiset omistajat Rakentamisen Laatu Rala ry sekä Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Stul ry lisäsivät järjestelyn myötä omistusosuuttaan.

Rakentamisalan järjestöt nostivat vuodenvaihteessa toteutetuilla osakekaupoilla osuutensa Suomen Tilaajavastuu Oy:ssä 51 prosentista 100 prosenttiin, kun Aspida Oy myi koko omistuksensa yhtiössä. Uusiksi omistajiksi tulivat Suomen Kiinteistöliitto ry, Rakennusteollisuus RT ry ja Talonrakennusteollisuus ry. Myös entiset omistajat Rakentamisen Laatu Rala ry sekä Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Stul ry lisäsivät järjestelyn myötä omistusosuuttaan.

Samassa yhteydessä Suomen Tilaajavastuu osti Aspidan muut julkishallinnon ohjelmistoihin ja konsultointiin keskittyneet liiketoiminnat ja Aspidan koko henkilökunta siirtyi Suomen Tilaajavastuun palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Lars Albäck.

”Rakentamis- ja kiinteistöalan järjestöt ovat luontevat omistajat julkishallinnon ja liike-elämän rajapinnassa palveluita tuottavalle yhtiölle. Vakavaraiset ja pitkäjänteiset omistajat luovat vahvan taustan yhtiön ja sen palveluiden kehittämiseen myös jatkossa”, Albäck sanoo.

Aspida aloitti tilaajavastuulakiin perustuvien palveluiden tarjoamisen yhdessä rakentamisalan kanssa jo vuonna 2008. Aspidan ja rakentamisalan järjestöjen yhteisyritys Suomen Tilaajavastuu käynnisti toimintansa vuonna 2010.

”Suomen Tilaajavastuun toiminta on kahden vuoden aikana saatu hyvään vauhtiin, ja sen palveluilla on laaja yhteiskunnallinen tuki ja tilaus. Nyt oli sopiva vaihe Aspidan luopua osuudestaan”, hallituksen puheenjohtaja Kari J Mäkelä toteaa.

Suomen Tilaajavastuu tuottaa palveluita tilaajavastuulain vaatimien tietojen tehokkaaseen välittämiseen ja tarkastamiseen. Palvelusta löytyy tällä hetkellä lähes 20 000 yrityksestä lain vaatimat tiedot, joita on käynyt tarkastamassa noin 30 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Uutena palveluna ovat välineet veronumerolain vaatimien tietojen tehokkaaseen raportointiin ja ylläpitoon. Palvelusta on saatavissa tietoja myös Suomessa toimivista virolaisista yrityksistä.

Kauppojen myötä muodostuneen Suomen Tilaajavastuun vuoden 2012 pro forma -liikevaihto oli noin 2 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on 18 henkeä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomen Tilaajavastuu siirtyi kokonaan rakentamisalan järjestöjen omistukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat