SRV hankki Pietarin Septem City -projektin kokonaan itselleen

SRV on tiistaina 12. helmikuuta tehdyllä kaupalla hankkinut itselleen venäläisen partnerin 12,5 prosentin omistusosuuden Septem City -projektista. Kaupan myötä SRV omistaa sataprosenttisesti koko hankkeen. Aloituspäätös projektin ensimmäisen vaiheen Okhta Mall -kauppakeskuksen käynnistämisestä tehtäneen vielä tämän vuoden aikana.

SRV on tiistaina 12. helmikuuta tehdyllä kaupalla hankkinut itselleen venäläisen partnerin 12,5 prosentin omistusosuuden Septem City -projektista. Kaupan myötä SRV omistaa sataprosenttisesti koko hankkeen. Aloituspäätös projektin ensimmäisen vaiheen Okhta Mall -kauppakeskuksen käynnistämisestä tehtäneen vielä tämän vuoden aikana.

Okhta Mall on noin 140 000 neliön kauppakeskus, johon tulee vuokrattavaa kaupan tilaa noin 75 000 neliötä ja kaksi maanalaista parkkikerrosta. Ankkurivuokralaisten kanssa on jo sovittu alustavat vuokrasopimukset, mikä kattaa yhteensä yli 25 prosenttia vuokrattavasta pinta-alasta.

SRV vahvisti joulukuussa 2012 pääomarakennettaan 45 miljoonan euron hybridilainalla, mikä myös osaltaan edesauttaa Okhta Mall -hankkeen liikkeellelähtöä.

”Mielenkiinto Venäjän vähittäiskaupan kehittämiseen on vahvaa. Vuokrausmarkkina toimii selvästi läntistä Eurooppaa korkeammilla hintatasoilla, ja valmiita kauppakeskuksia kohtaan on hyvä sijoittajakysyntä”, SRV:n Venäjän-hankekehityksestä vastaava johtaja Veli-Matti Kullas sanoo.

SRV rakentaa parhaillaan Pietarissa Pearl Plaza -kauppakeskusta, joka avataan elokuussa 2013. SRV vastaa kohteen kehittämisestä, vuokrauksesta ja rakentamisesta. SRV omistaa kohteen yhdessä Shanghai Industrial Investment Corporationin kanssa suhteessa 50/50 ja on sijoittanut kohteeseen noin 20 miljoonaa euroa. Pearl Plaza -kauppakeskuksen vuokrausaste on jo lähes 70 prosenttia.

SRV on strategiassaan päättänyt keskittyä Venäjän-liiketoiminnoissaan kauppakeskusten kehittämiseen, rakentamiseen ja vuokraukseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV hankki Pietarin Septem City -projektin kokonaan itselleen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat