Kokeile kuukausi maksutta

Cramon ja Ramirentin yhteisyritys sai kilpailuviranomaisten hyväksynnän

Cramon ja Ramirentin Venäjän ja Ukrainan yhteisyritys on perustettu, ja se tulee toimimaan uuden toiminimen ja brändin ”Fortrent” alla. Yhteisyrityksen omistajuus on jaettu yhtiöiden kesken tasan, ja yritys on suomalainen osakeyhtiö.

Cramon ja Ramirentin Venäjän ja Ukrainan yhteisyritys on perustettu, ja se tulee toimimaan uuden toiminimen ja brändin "Fortrent" alla. Yhteisyrityksen omistajuus on jaettu yhtiöiden kesken tasan, ja yritys on suomalainen osakeyhtiö.

image

”Fortrent mahdollistaa meille vahvan roolin johtavana kone- ja laitevuokrausyrityksenä suurilla ja kehittyvillä Venäjän ja Ukrainan markkinoilla. Liikekumppanuus Ramirentin kanssa parantaa investointikapasiteettia ja Fortrentin kasvumahdollisuuksia tasapainottaen samalla riskejä”, Cramo-konsernin toimitusjohtaja Vesa Koivula sanoo.

Yhteisyrityksen vuotuinen liikevaihto oli vuonna 2012 yli 52 miljoonaa euroa ja käyttökatemarginaali noin 35 prosenttia. Yhteisyrityksen henkilöstömäärä on noin 400, ja sillä on 22 toimipistettä. Yrityksen operatiivisen toiminnan pääkonttori tulee Pietariin.

Yhteisyrityksen hallituksen puheenjohtaja on Anton Artemiev. Toimitusjohtajaksi on valittu Grigory Griff, joka oli aikaisemmin Ramirentin Venäjän ja Ukrainan maajohtaja.

”Fortrent-yhtiön perustaminen on meille tärkeä edistysaskel. Yhtiön nimi kuvastaa yhteisyrityksen vahvuuksia ja valmiuksia tarjota täyden valikoiman tuotteet ja palvelut rakennusalan yrityksille. Fortrent tarjoaa kilpailukykyisen arvolupauksen asiakkailleen ja ottaa edelläkävijän roolin kehittääkseen kone- ja laitevuokrauksen toimialaa näillä markkinoilla”, hallituksen puheenjohtaja Anton Artemiev sanoo.

Saavuttaakseen yhtäläisen omistuksen yhteisyrityksestä Cramo maksaa toteutuksen yhteydessä noin 9,2 miljoonaa euroa käteisenä Ramirentille. Cramo kirjaa yhteisyrityksen perustamisesta noin 2 miljoonan euron kertaluonteisen tappion vuoden 2013 ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseensa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramon ja Ramirentin yhteisyritys sai kilpailuviranomaisten hyväksynnän”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat