Asfalttikartellin oikeudenkäynnin päätökset julkistetaan aikaisintaan syksyllä

Lemminkäinen kertoo saaneensa 13. kesäkuuta Helsingin käräjäoikeudelta tiedon, jonka mukaan oikeus antaa päätöksensä asfalttikartellista aikaisintaan 24.10.2013. Käräjäoikeudessa on ollut syyskuusta 2012 lähtien vireillä yhteensä 40 kunnan ja Liikenneviraston Lemminkäistä ja muita asfalttialan yrityksiä vastaan nostamat vahingonkorvauskanteet.

Lemminkäinen kertoo saaneensa 13. kesäkuuta Helsingin käräjäoikeudelta tiedon, jonka mukaan oikeus antaa päätöksensä asfalttikartellista aikaisintaan 24.10.2013. Käräjäoikeudessa on ollut syyskuusta 2012 lähtien vireillä yhteensä 40 kunnan ja Liikenneviraston Lemminkäistä ja muita asfalttialan yrityksiä vastaan nostamat vahingonkorvauskanteet.

image

Kunnat ja valtio katsovat, että kilpailun rajoittaminen nosti asfalttialan hintatasoa vuosina 1995–2002 ja aiheutti niille vahinkoa. Valtio on arvioinut maksaneensa asfaltista noin 20 prosenttia liikaa ja kunnat noin 30 prosenttia. Lemminkäiseltä haettavien vahingonkorvausten yhteismäärä on 123 miljoonaa euroa.

Korkein hallinto-oikeus (KHO) määräsi jo vuonna 2009 Lemminkäiselle, VLT-Trading Oy:n konkurssipesälle, Skanska Asfaltille, NCC Roadsille, Rudus Asfaltille, SA-Capitalille ja Super Asfaltille kilpailunlainsäädännön rikkomuksista yhteensä 82,55 miljoonan euron seuraamusmaksut. Lemminkäisen osuus maksuista oli 68 miljoonaa euroa. Silloisessa päätöksessä KHO ei kuitenkaan puuttunut mahdolliseen ylihintaan, jota nyt käytävä oikeudenkäynti koskee.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asfalttikartellin oikeudenkäynnin päätökset julkistetaan aikaisintaan syksyllä”

Jätä kommentti