Rakennusinsinööri Hannu Lokka (50 v) on nimitetty 1.8.2013 alkaen Jatke Oy:n toimitusjohtajaksi. Hän tulee YIT:stä, jossa hän on ollut 14 vuotta, viimeksi YIT Rakennus Oy:n CSF Toimialan hankekehitysjohtajana. Jatkeen nykyinen toimitusjohtaja Esa Eloranta siirtyy yhtiön täysipäiväiseksi hallituksen varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajana jatkaa yrityksen perustaja Juhani Pousi.

Hannu Lokka nimitettiin Jatkeen toimitusjohtajaksi

Rakennusinsinööri Hannu Lokka (50 v) on nimitetty 1.8.2013 alkaen Jatke Oy:n toimitusjohtajaksi. Hän tulee YIT:stä, jossa hän on ollut 14 vuotta, viimeksi YIT Rakennus Oy:n CSF Toimialan hankekehitysjohtajana. Jatkeen nykyinen toimitusjohtaja Esa Eloranta siirtyy yhtiön täysipäiväiseksi hallituksen varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajana jatkaa yrityksen perustaja Juhani Pousi.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

image

”Yhtiön suunnitelmallisen kehittämisen seuraavien vuosien askelmerkit tullaan määrittelemään uudistuvalla strategialla, jossa keskeisiä osa-alueita ovat parempi kannattavuus, hallittu kasvu ja maantieteellinen laajentuminen”, Eloranta sanoo.

”Tarvitsemme entistä monipuolisempia resursseja tavoitteemme saavuttamiseksi. Näistä syistä halusimme vahvistaa organisaatiotamme.”

Hannu Lokka omaa lähes 30 vuoden kokemuksen rakentamisesta ja kiinteistötekniikasta sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Pisimpään hän on toiminut toimitilapuolella, mutta myös asuntorakentaminen ja kiinteistötekniikka on tuttua.

Eloranta kertoo, että toimitusjohtajahaku käynnistettiin vuosi sitten. Lemminkäisen omistaman ja nyt itseensä fuusioiman kouvolalaisen Okan entisten vetäjien perustaman Jatkeen kasvu on ollut vahvaa, ja se on kyennyt vakiinnuttamaan asemansa valitsemillaan toimialoilla esimerkiksi asunto- ja korjausrakentamisessa. Se on laajentunut myös alueellisesti Kouvolasta Uudellemaalle, pääkaupunkiseudulle, Tampereelle ja Turkuun.

Yrityksen rajallisten resurssien vuoksi asuntogryndauksen osuus on rajattu 10 prosenttiin liikevaihdosta. Sitäkin enemmän yritys tekee asuntourakointia asiakkainaan muun muassa VVO, Sato ja Avara.

Lokka sanoo, että Jatke on nyt kulminaatiopisteessä. Se on edennyt strategiassaan perustamisvaiheen ja etabloitumisen kautta kovaan kasvuun. Toimintaa on tarkoitus laajentaa edelleen esimerkiksi Jyväskylään, Kuopioon ja Ouluun. Helsingissä, jonka osuus toiminnasta on neljännes, on suurin kasvupotentiaali.

Henkilökunnasta Jatkeen kasvu ei ole kiinni, sillä vaikka yritys on palkannut paljon esimerkiksi Lemminkäisen insinöörejä, niin tunkua on ollut enemmän kuin paikkoja.
Lokkaa itseään Jatkeessa kiinnosti samanhenkinen ja samanikäinen viisikymppisten ydinporukka. Lisäbonuksena oli mahdollisuus tulla yrityksen osakkaaksi.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Hannu Lokka nimitettiin Jatkeen toimitusjohtajaksi”

  1. Onneksi olkoon Herra Pousi !… Nappasitte todellisen moniosaajan YIT:ltä.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi