Ilmarinen lisää kiinteistösijoituksia ulkomaille

Ilmarinen aikoo lähivuosina lisätä kiinteistösijoitusten määrää sijoitussalkussaan. Varatoimitusjohtaja Timo Ritakallion mukaan tämä tapahtuu pääosin suorilla kiinteistösijoituksilla ulkomaille.

Ilmarinen aikoo lähivuosina lisätä kiinteistösijoitusten määrää sijoitussalkussaan. Varatoimitusjohtaja Timo Ritakallion mukaan tämä tapahtuu pääosin suorilla kiinteistösijoituksilla ulkomaille.

”Tällä hetkellä kiinteistösalkkumme on erittäin Suomi-painotteinen. Kuten muussakin sijoitustoiminnassa, myös kiinteistösalkkua on tärkeää hajauttaa myös maantieteellisesti, ja siksi olemme päättäneet lähteä hakemaan vakaasti tuottavia kohteita ulkomaisilta kiinteistömarkkinoilta”, Ritakallio kertoo.

Kohteita aletaan hakea muista Pohjoismaista sekä vakailta ja likvideiltä eurooppalaisilta kiinteistömarkkinoilta, kuten Isosta-Britanniasta, Ranskasta ja Saksasta, sekä Yhdysvalloista.

”Pyrimme tulevaisuudessa hyötymään siitä, että kiinteistömarkkinoiden syklit eri alueilla kulkevat eri tahdissa.”

Syyskuun lopussa Ilmarisen kiinteistösijoitusten arvo oli noin neljä miljardia euroa, joista kotimaisten sijoitusten osuus oli lähes 90 prosenttia. Ilmarisen nykyiset ulkomaiset kiinteistösijoitukset koostuvat pääasiassa rahastosijoituksista.

Pääasiassa toimitiloja

Ilmarinen hakee ulkomaisilta kiinteistömarkkinoilta sijoituskohteiksi erityisesti sellaisia toimitiloja, jotka soveltuvat pitkäjänteiseen sijoittamiseen ja joista saa eläkevaroille vakaan ja hyvän tuoton.

”Kohteiden tulee sijaita hyvillä paikoilla sekä olla teknisesti moderneja ja energiatehokkaita”, kiinteistöjohtaja Tomi Aimonen toteaa.

Hän korostaa, että suorissa kiinteistösijoituksissa markkinoiden paikallistuntemus on sijoittajalle tärkeää, jotta kohdevalinnoissa voidaan onnistua.

”Tästä syystä tulemmekin hakemaan paikallisia kumppaneita, joiden kanssa voisimme tehdä yhteissijoituksia. Parhaisiin tuloksiin uskomme pääsevämme vahvan, kyseisessä kohdemaassa toimivan kiinteistösijoittajan kanssa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmarinen lisää kiinteistösijoituksia ulkomaille”

Vastaa