LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon pääomarahasto Tuulitapiola ja TuuliSaimaa Oy ovat yhdessä hankkineet Intercon-Energy Oy:n kehittämän Vartinoja I -tuulipuistohankkeen Siikajoelta. Tuulipuistoon tulee 9 turbiinia, joiden nimellisteho on yhteensä noin 27 megawattia. Vartinoja I:n investointiarvo on noin 40 miljoonaa euroa, ja puisto valmistuu vuoden 2014 lopussa.

LähiTapiolan rahasto ja TuuliSaimaa ostivat Siikajoen tuulipuistohankkeen

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon pääomarahasto Tuulitapiola ja TuuliSaimaa Oy ovat yhdessä hankkineet Intercon-Energy Oy:n kehittämän Vartinoja I -tuulipuistohankkeen Siikajoelta. Tuulipuistoon tulee 9 turbiinia, joiden nimellisteho on yhteensä noin 27 megawattia. Vartinoja I:n investointiarvo on noin 40 miljoonaa euroa, ja puisto valmistuu vuoden 2014 lopussa.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Kaupan yhteydessä allekirjoitettiin myös optiosopimus viereisten Vartinoja II:n ja Isonevan tuulipuistohankkeiden ostamisesta, joissa luvitusprosessi on vielä kesken. Kokonaisuudessaan alueen tuulipuistojen turbiinilukumääräksi tulee arviolta 41 ja nimellistehoksi noin 123 megawattia.

”Kauppa on tuulivoimarahastomme toinen hankinta Suomessa. Kauppa on luonteva jatko TuuliSaimaan kanssa tehtävälle yhteistyölle ja TuuliMuukon tuulipuistolle, joka saatiin tuotantoon viime kesäkuussa. Etsimme jatkuvasti uusia tuulivoimahankkeita Suomen alueelta”, Tuulitapiola-rahaston salkunhoitaja Ilmo Jäntti toteaa.

”Tehty kauppa syventää edelleen LähiTapiolan ja TuuliSaimaan yhteistyötä. Toteutuksen osalta tarjouspyyntökierros ja neuvottelut käynnistyvät nyt välittömästi. Rakentamisen aliurakoissa tullaan käyttämään paikallisia urakoitsijoita ja toimijoita mahdollisimman paljon”, TuuliSaimaan toimitusjohtaja Petteri Laaksonen sanoo.

Intercon-Energy aloitti Vartinojan hankekehityksen vuonna 2010. Hankkeet johtavat lähitulevaisuudessa noin 200 miljoonan euron investointeihin.

”Tutkimme aktiivisesti mahdollisuuksia jatkaa tuulivoimakehitystoimintaa Siikajoen alueella”, Intercon-Energyn hallituksen puheenjohtaja, arkkitehti Markku Tarkiainen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “LähiTapiolan rahasto ja TuuliSaimaa ostivat Siikajoen tuulipuistohankkeen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi