Kokeile kuukausi maksutta

Serlachius-museo Göstan laajennus sai arkkitehtuuripalkinnon Espanjassa

Espanjalainen MX_SI architectural studion suunnitelma Serlachius-museo Göstan laajennukseksi on voittanut arkkitehtuuripalkinnon Espanjassa. Palkinnon luovutti tiistaina 3. joulukuuta Madridissa Espanjan kruununprinssi Felipe. Sen vastaanottivat suunnitelman laatineet arkkitehdit Boris Bezan, Mara Partida ja Héctor Mendoza.

Espanjalainen MX_SI architectural studion suunnitelma Serlachius-museo Göstan laajennukseksi on voittanut arkkitehtuuripalkinnon Espanjassa. Palkinnon luovutti tiistaina 3. joulukuuta Madridissa Espanjan kruununprinssi Felipe. Sen vastaanottivat suunnitelman laatineet arkkitehdit Boris Bezan, Mara Partida ja Héctor Mendoza.

image

Spanish International Architecture Prize jaettiin nyt ensimmäisen kerran. Kilpailuun osallistui yhteensä 99 espanjalaista arkkitehtiä tai arkkitehtitoimistoa, joilla on parhaillaan käynnissä tai vastikään valmistunut merkittäviä projekteja ulkomailla.

Kilpailussa oli viisi kategoriaa, joista MX_SI:n suunnitelma voitti kansainvälisten arkkitehtuurikilpailujen kategorian. Palkinnon tavoitteena on tehdä tunnetuksi espanjalaista arkkitehtuuria ja vahvistaa sen brändiä kansainvälisesti.

”Kilpailulla on suuri symbolinen merkitys Espanjassa. Sen avulla pyritään vastaamaan arkkitehtuurin vaikeaan nykytilanteeseen, joka on seurausta Espanjan rakennusteollisuuden viime vuosien taloudellisesta ahdingosta”, arkkitehti Héctor Mendoza kertoo.

Tuomaristo korosti arviossaan Serlachius-museo Göstan laajennusosan suunnitelman hienovaraista sopeutumista ympäristöönsä sekä perinteistä rakennusmateriaalia, puuta. Arviossa kiinnitettiin myös huomiota MX_SI:n voittaman arkkitehtikilpailun suureen osallistujamäärään. Vuosina 2010–2011 järjestettyyn suunnittelukilpailuun saatiin peräti 579 kilpailuehdotusta.

MX_SI:n arkkitehdit ovat innoissaan saamastaan palkinnosta. He kertovat saaneensa aiemminkin palkintoja, mutta eivät koskaan näin merkittävää.

”Tämä merkitsee sitä, että työtämme arvostetaan ja se sijoitetaan korkealle espanjalaisen ja kansainvälisen arkkitehtuurin kentällä”, Mendoza sanoo.

Myös Serlachius-museoiden johtaja Pauli Sivonen iloitsee arkkitehtien saamasta tunnustuksesta. Hänen mukaansa rakennus asettuu ympäristöönsä sitä paremmin, mitä pidemmälle rakennustyöt etenevät.

”Uskon, että parin, kolmen vuoden kuluttua rakennus näyttää siltä, kuin se olisi juurtunut paikalleen ja kuulunut siihen aina”, hän arvioi.

Rakennuksen kantavana rakenteena on noin sata liimapuukehää, jotka jäävät osittain näkyviin ja antavat rakennukselle sen arkkitehtonisen ilmeen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Serlachius-museo Göstan laajennus sai arkkitehtuuripalkinnon Espanjassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat