Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliitto julisti VR Trackin työt hakusaartoon

Rakennusalan työntekijöitä edustava ammattiliitto Rakennusliitto julistaa VR Trackin työt hakusaartoon 1. maaliskuuta 2014 alkaen. Liiton ja VR Trackin erimielisyys perustuu siihen, että VR Track on ilmoittanut maaliskuusta alkaen noudattavansa kaikkien työntekijöidensä työsuhteissa rautatiealan työehtosopimusta.

Rakennusalan työntekijöitä edustava ammattiliitto Rakennusliitto julistaa VR Trackin työt hakusaartoon 1. maaliskuuta 2014 alkaen. Liiton ja VR Trackin erimielisyys perustuu siihen, että VR Track on ilmoittanut maaliskuusta alkaen noudattavansa kaikkien työntekijöidensä työsuhteissa rautatiealan työehtosopimusta.

Kuuntele juttu

Hakusaarto tarkoittaa, että liiton jäsenet eivät hakeudu VR Track Oy:n palvelukseen eivätkä muiden yhtiöiden palveluksessa olevat Rakennusliittoon kuuluvat työntekijät työskentele VR Trackin työmailla.  

Rakennusliiton mukaan VR Track toimii urakoitsijana myös rautatietöiden ulkopuolisissa rakennus- sekä maa- ja vesirakennustöissä. Näissä töissä noudatetaan liiton mukaan jo yleissitovuuden perusteella Rakennusliiton sopimia rakennusalan sekä maa- ja vesirakennusalan työehtosopimuksia.

Rakennusliitto pitää tuomittavana, että valtion omistamat ja valtiolta suoraa tai epäsuoraa tukea saavat yhtiöt laajentavat toimintaansa toimialoille, joilla muut yritykset joutuvat kilpailemaan ilman tällaisia tukia. Suuren epäterveen kilpailuedun antaa liiton mukaan muun muassa ilmaiseksi valtiolta saatu työkalusto. Toiminnan outous korostuu liiton mukaan, kun yksityisillä markkinoilla toimivien yhtiöiden työntekijät pakotetaan noudattamaan julkishallinnon työntekijöille tarkoitettuja työehtosopimuksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliitto julisti VR Trackin työt hakusaartoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat