Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kutistui maaliskuussa

Rakentamisen palkkasumma laski maaliskuussa 3,9 prosenttia vuotta aiemmasta. Helmikuussa rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti oli 2,2 prosenttia ja tammikuussa peräti 7,8 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL 2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma laski kuluvan vuoden maaliskuussa 6,6 prosenttia vuoden takaisesta ja erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma 1,5 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen palkkasumma puolestaan kutistui maaliskuussa 6,7 prosenttia vuotta aiemmasta.

Kun tarkastellaan pidempää kolmen kuukauden jaksoa, rakentamisen palkkasumma kasvoi tammi-maaliskuussa 1,8 prosenttia vuoden takaisesta vertailuajankohdasta.

Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita. Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kutistui maaliskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat