Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi helmikuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi helmikuussa 2,8 prosenttia vuotta aiemmasta. Tammikuussa rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti oli peräti 9,8 prosenttia ja joulukuussa 3,2 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista. 

Rakentamisen palkkasumma kasvoi helmikuussa 2,8 prosenttia vuotta aiemmasta. Tammikuussa rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti oli peräti 9,8 prosenttia ja joulukuussa 3,2 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista. 

image

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL 2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden helmikuussa 3,9 prosenttia vuoden takaisesta ja erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma saman verran. Maa- ja vesirakentamisen palkkasumma puolestaan kutistui helmikuussa 4,9 prosenttia vuotta aiemmasta.

Kun tarkastellaan pidempää kolmen kuukauden jaksoa, rakentamisen palkkasumma kasvoi joulu-helmikuussa 4,7 prosenttia vuotta aiemmasta.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkoihin sisällytetään kaikkien yrityksen palveluksessa olevien työntekijöiden rahamääräiset korvaukset kuukauden aikana tehdystä työstä. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä lisäksi erilaiset lisätyöt, bonukset ja lomarahat. Palkkaan eivät sen sijaan kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut tai työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Palkkasummaan vaikuttavat työntekijöiden ansiotasossa tapahtuvien muutosten ohella myös työllisyyden muutokset. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi helmikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat