Helsingin kaupunki rakentaa Ruskeasuolle uuden energiatehokkaan päiväkodin

Helsingin kaupunki rakennuttaa Ruskeasuolle uuden energiatehokkaan päiväkodin. Rakennustyöt ovat jo käynnistyneet, ja päiväkodin on tarkoitus valmistua lokakuussa 2015.

Uusi päiväkoti tulee osoitteeseen Paraistentie 7–9 korvaten Ruskeasuon vanhan päiväkodin, joka on toiminut osoitteissa Raisiontie 10 ja Tenholantie 15. Toiminta jatkuu Raisiontiellä, kunnes uusi päiväkoti valmistuu. Uudisrakentamiseen päädyttiin, koska nykyiset tilat olisivat vaatineet laajan ja taloudellisesti kannattamattoman peruskorjauksen. Ruskeasuon uuteen päiväkotiin tulee tilat 105 lapselle, ja päiväkotiympäristö rakennetaan esteettömäksi. Rakennustöiden arvonlisäveroton kustannusarvio on noin 4,5 miljoonaa euroa.

Kohde suunnitellaan ja toteutetaan matalaenergiatalona. Käytännössä rakentamisessa otetaan huomioon matala energiankulutus esimerkiksi käyttämällä tehokkaita lämmön talteenottoratkaisuja. Myös vedenkulutusta pyritään vähentämään, ja valaistuksen ja ilmanvaihdon ohjauksessa hyödynnetään älykkäitä automaatiojärjestelmiä.

Päiväkotirakennus on suunniteltu muodoltaan noppamaiseksi Ruskeasuon rakennusperinteen mukaan. Maantasokerrokseen sijoittuu muun muassa pienten lasten ryhmätiloja, pienryhmätiloja, henkilökunnan toimistotiloja sekä keittiö. Rakennuksen toiseen kerrokseen tulee sali sekä ryhmä- että pienryhmätiloja. Piha-alue on jaettu pienten ja isojen lasten pihoiksi. Hankkeen pääurakoitsijana toimii Rakennus- ja insinööritoimisto Tricon Oy. Kohteen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta on vastannut Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin kaupunki rakentaa Ruskeasuolle uuden energiatehokkaan päiväkodin”

Jätä kommentti