Kokeile kuukausi maksutta

Kaksi saunavalmistajaa fuusioituu

Saunavalmistajat E-S Saunatalo ja Oriveden Erikoiselementti fuusioituvat. Fuusion on tarkoitus astua voimaan heinäkuussa. Yhtiöiden nimet säilyvät tuoteniminä, mutta yhteisenä liikenimenä käytetään Saunatalo Oy:tä. Kuluttajapalvelu Saunavision toimii myös osana Saunataloa.

Oriveden Erikoiselementti on erikoistunut elementtirakenteisten saunojen toimittamiseen ja E-S Saunatalo saunatilojen rakentamiseen paikalla. Kummankin yhtiön asiakkaina ovat pääasiassa rakennusliikkeet, mutta yhtiöt toimittavat täysin varusteltuja saunoja sekä laudepaketteja, penkkejä ja muita saunatuotteita myös kuluttajille. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin kahdeksan miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 60.

”Tavoitteemme on kasvaa, ja suurempana yhtiönä meillä on entistä paremmat edellytykset tunnettuuden ja myynnin lisäämiseen ammattimaisen rakentamisen lisäksi myös kuluttajamarkkinoilla”, Oriveden Erikoiselementin toimitusjohtaja ja perustaja Asko Kultala sanoo.

”Fuusio tarjoaa Saunatalolle entistä paremmat mahdollisuudet toiminnan laajentamiseen myös vientimarkkinoille. Luontevin tapa viennin aloittamiseen olisi yhteistyö suomalaisten suurten rakennusliikkeiden kanssa Venäjän markkinoilla, koska toimimme niiden kanssa jo Suomessa.”

Fuusion yhteydessä Kultala ja E-S Saunatalon perustaja ja toimitusjohtaja Jorma Väisänen luovuttavat uuden yhtiön päivittäisen vetovastuun uusille voimille. Saunatalon toimitusjohtajana aloittaa elokuun alusta Tero Pussinen, jolla on 20 vuoden kokemus ammattirakentamisen alalta.

Mobiiliteknologiaa työmaalle

Molemmat yhtiöt hyödyntävät esivalmistusta ja tietotekniikkaa saunojen suunnittelussa ja 3D-visualisoinneissa sekä katkaisuissa ja muussa esivalmistuksessa.

”Jatkossa Saunatalo toimii kehityksen kärjessä esimerkiksi mobiiliteknologian hyödyntämisessä työmaalla”, tuotanto- ja kehitysjohtaja Juha Kananen toteaa.

Yhtiöissä on myös nähty jo pitkään designin merkityksen kasvu ja vastattu siihen omalla saunamallistolla. Saunatalon Pro- ja Mode-mallistot on suunniteltu ammattirakentajille uudis- ja korjausrakentamiseen ja Vision-mallisto kuluttajille. Asiakkaille toimitetaan myös täysin yksilöllisesti suunniteltuja saunoja ja tarjotaan kaikki palvelut saunan suunnittelusta avaimet käteen -toimitukseen.

Yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä muun muassa VTT:n ja Tampereen teknillisen yliopiston kanssa saunojen rakenteiden ja esivalmistuksen tutkimuksessa ja kehittämisessä. Elementtiratkaisussa on valmiit liittymät lvis-järjestelmille, mikä nopeuttaa asennusta työmaalla ja siirtää mahdollisimman paljon työtä hyviin tehdasolosuhteisiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaksi saunavalmistajaa fuusioituu”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat