Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäinen irtisanoo satoja ja lopettaa Kokkolassa sekä Kouvolassa

Rakennusyhtiö Lemminkäinen vähentää yt-neuvottelujen seurauksena enintään 265 henkilötyövuotta Suomesta.

Toukokuun alussa alkaneiden yhteistoimintaneuvotteluiden alkaessa Lemminkäinen arvioi vähennystarpeeksi 500 henkilötyövuotta, joista noin puolet kohdistui Suomeen. Neuvottelut ovat osa yhtiön 30 miljoonan euron säästöohjelmaa. Henkilövähennysten ja muiden säästötoimien odotetaan täyttävän kuluvan vuoden 10 miljoonan euron säästötavoitteen.

Henkilövähennykset toteutetaan Suomessa irtisanomisina, lomautuksina sekä määräaikaisten sopimusten jatkamatta jättämisinä. Henkilöstö vähenee myös eläke- tai muiden vapaaehtoisten järjestelyiden kautta. Irtisanomiset tai järjestelyt tehdään lokakuun loppuun mennessä.

Lemminkäinen on myös päättänyt sulkea Kokkolan ja Kouvolan talonrakentamisen toimipisteet.

Lisää säästöjä yhtiö aikoo kerryttää karsimalla ja uudelleenarvioimalla yhtiön IT- ja muita kehityshankkeita. Ydinliiketoimintaan kuulumattomia omaisuuseriä ja toimintoja aiotaan myydä. Lisäksi tukitoimintoja kevennetään ja kuluja karsitaan.

Yt-neuvottelut jatkuvat Lemminkäisen yksiköissä Venäjällä, Ruotsissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Tanskassa neuvottelut ovat päättyneet.

Lemminkäisen palveluksessa oli maaliskuun lopussa 6 761 henkilöä. Suomessa työntekijöitä oli noin 4 500, joista talotekniikan palveluksessa noin 1 500. Toukokuussa Lemminkäinen ilmoitti myyneensä Lemminkäinen Talotekniikan Are-yhtymälle.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen irtisanoo satoja ja lopettaa Kokkolassa sekä Kouvolassa”

  1. Lemminkäisen entisen tytäryrityksen Okan porukka jatkaa nyt Jatkeessa ja laajentaa toimintaansa Lemminkäisen alueille Etelä-Suomessa. Ja Lemminkäinen antaa tilaa vetäytymällä Jatkeen ydinalueelta. Tässä on yksi seuraus sille, että Lemminkäinen purki yrittäjävetoisen alueverkostonsa ja siirtyi siellä ”virkamiesjohtamiseen”. Osingonmaksukyky on samalla tippunut valtionyhtiöiden tasolle. Ahneet yrittäjät olisivat tuoneet rahaa pääomistajillekin.

  2. Voi hyvänen aika. Venäjällä laitetaan pihalle valtaosa suomalaisista. Tämän jälkeen on pitkällä tähtäimellä vaikea huijata asiakkaita ” suomalaisella laadulla”. Käy kuten YITllä, eli suunnittelu ja toteutus ”venäläisestetään” ja tuotteessa ei ole tietoakaan suomalaisuudesta. Pelkkä suomalainen maajohtaja ei firman suomilippua saa pidettyä korkealla. Surullinen päivä koko vientirakentaja yhteisölle.

  3. Minun piti hakea Lemminkäiselle Venäjän hommiin, onneksi en hakenut niitä hommia….

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat