YIT kaavailee neljää uutta tuulivoimapuistoa Suomeen

YIT suunnittelee neljän uuden tuulivoimapuiston toteuttamista Suomessa. Tuulivoimapuistot sijoittuvat sisämaahan eri puolelle Suomea. Hankealueisiin kuuluvat maanvuokrasopimukset on solmittu maanomistajien kanssa.

YIT suunnittelee neljän uuden tuulivoimapuiston toteuttamista Suomessa. Tuulivoimapuistot sijoittuvat sisämaahan eri puolelle Suomea. Hankealueisiin kuuluvat maanvuokrasopimukset on solmittu maanomistajien kanssa.

Pirkanmaan maakunnassa sijaitsevaan Punkalaitumen kuntaan on suunnitteilla noin 9 voimalan tuulipuistohanke yhteistyössä Ilmatar Windpower Oyj:n kanssa. Hankkeen kaavoitusprosessi on aloitettu tänä keväänä kaavaa varten laadittavilla luontoselvityksillä. Tuulivoimahankkeelle perustetaan YIT:n ja Ilmattaren omistama yhteisyritys, joka vastaa hankkeen etenemisestä.

Keski-Suomen maakunnassa sijaitsevaan Kyyjärven Harsunevan alueelle on suunnitteilla 7–9 voimalan tuulipuisto, joka sijaitsee noin 10 kilometrin etäisyydellä YIT:n suunnittelemasta Kyyjärven Peuralinnan tuulivoimahankkeesta. Hankkeen ympäristövaikutusten arviointi käynnistetään loppukesästä 2014. Tuulimittaukset on suunniteltu aloitettavan keväällä 2015.

Satakunnan maakunnassa sijaitsevaan Huittisten kuntaan on suunnitteilla niin ikään 7–9 voimalan tuulipuistohanke. Hankkeen kaavoitus sekä tuulimittaukset on suunniteltu aloitettavan syksyllä 2014.

Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa sijaitsevaan Kuusamon kuntaan on suunnitteilla myös 7–9 voimalan tuulipuistohanke. Hankkeen kaavoitus on suunniteltu aloitettavan loppusyksystä 2014 ja tuulimittaukset vuoden 2015 kevään aikana.

Kehitteillä olevista tuulipuistohankkeista Punkalaitumen hanke on edennyt kehitysvaiheeseen ja Kyyjärven, Huittisten sekä Kuusamon hankkeet ovat esiselvitysvaiheessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT kaavailee neljää uutta tuulivoimapuistoa Suomeen”

Vastaa