Kokeile kuukausi maksutta

Hallitus poisti asuntorakentamista jarruttaneen kytköksen

Valtioneuvosto teki 14.8.2014 päätöksen, jolla poistetaan vuokra- ja asumisoikeusasuntojen rakentamisen välinen kytkös. Korkotuettuja asumisoikeusasuntoja toteutetaan pääasiassa vain valtion ja kuntien välisiin aiesopimuksiin (MAL-sopimukset) sitoutuneissa kunnissa.  Asumisoikeustuotannon määrää on säännelty sitomalla se kunnassa toteutettavan korkotukivuokra-asuntojen määrään. Päätös perustuu pääministeri Alexander Stubbin hallituksen hallitusohjelmaan sisältyvään kirjaukseen.

Valtioneuvosto teki 14.8.2014 päätöksen, jolla poistetaan vuokra- ja asumisoikeusasuntojen rakentamisen välinen kytkös. Korkotuettuja asumisoikeusasuntoja toteutetaan pääasiassa vain valtion ja kuntien välisiin aiesopimuksiin (MAL-sopimukset) sitoutuneissa kunnissa.  Asumisoikeustuotannon määrää on säännelty sitomalla se kunnassa toteutettavan korkotukivuokra-asuntojen määrään. Päätös perustuu pääministeri Alexander Stubbin hallituksen hallitusohjelmaan sisältyvään kirjaukseen.

Lisäksi valtioneuvosto kasvatti asumisoikeustaloille osoitettavaa valtuutta 100 miljoonalla eurolla, mikä nostaa valtuuden yhteensä 275 miljoonaan euroon. Vastaavan suuruinen vähennys on tehty vuokra-asunnoille kohdennetusta valtuudesta. Korkotukilainoituksessa on kuitenkin edelleen painopisteenä vuokra-asuntojen lainoitus. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen Ara:n tulee varmistaa, että valtuus riittää käynnistymässä olevaan normaaliin vuokra-asuntotuotantoon.

Asumisoikeustalolainoille osoitetulla valtuudella arvioidaan voitavan rakentaa 1500 asuntoa ja perusparantaa 100 asuntoa. Normaaleille vuokra-asunnoille osoitetulla valtuudella arvioidaan voitavan lainoittaa 1 700 uutta asuntoa, perusparantaa 970 asuntoa ja hankkia 175 asuntoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hallitus poisti asuntorakentamista jarruttaneen kytköksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat