Kokeile kuukausi maksutta

M&M: Ministeriö perui toimittajatapaamisen demarien ja kokoomuksen riitelyn takia

Kauppa- ja teollisuusministeriö (TEM) on perinteisesti kertonut taloustoimittajille syksyn ajankohtaisista aiheista valtion edustuskartanossa Vantaan Königstedtissä järjestetyssä tapaamisessa. TEM kuitenkin peruutti ensi keskiviikolle sovitun tapaamisen viime hetkellä syytä ilmoittamatta. Markkinointi&Mainonta -lehden mukaan peruuttamisen syynä on kahden päähallituspuolueen välien tulehtuminen. Työministeri Lauri Ihalainen (sd) ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) eivät katsoneet voivansa esiintyä samassa tilaisuudessa.

Kauppa- ja teollisuusministeriö (TEM) on perinteisesti kertonut taloustoimittajille syksyn ajankohtaisista aiheista valtion edustuskartanossa Vantaan Königstedtissä järjestetyssä tapaamisessa. TEM kuitenkin peruutti ensi keskiviikolle sovitun tapaamisen viime hetkellä syytä ilmoittamatta. Markkinointi&Mainonta -lehden mukaan peruuttamisen syynä on kahden päähallituspuolueen välien tulehtuminen. Työministeri Lauri Ihalainen (sd) ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) eivät katsoneet voivansa esiintyä samassa tilaisuudessa.
Kuuntele juttu

Päähallituspuolueiden välirikko aiheutuu lehden mukaan valtiovarainministeriön budjettivalmisteluista. Muut hallituspuolueet eivät ole hyväksyneet tapaa, jolla valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd) johtama valtiovarainministeriö on laittanut VM:n budjettiesitykseen uusia kohdennuksia ja lisäsäästöjä virkamiesvalmisteluna, keskustelematta muiden hallituspuolueiden kanssa.

Valtiovarainministeriön ja muiden ministeriöiden väliset budjettineuvottelut käydään 14.-15. elokuuta ja varsinainen budjettiriihi elokuun lopussa. Ihalainen ja Vapaavuori jättävät tulematta Königstedtin saunan lauteille, mutta odotettavissa on, että tulevissa budjettineuvotteluissa riittää yllin kyllin lämpöä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “M&M: Ministeriö perui toimittajatapaamisen demarien ja kokoomuksen riitelyn takia”

  1. Voihan olla niinkin, että Venäjän talouspakotteiden vuoksi ministerit päättivät, että nyt on parempi keskittyä toimenpiteisiin kuin toimittajien kestitsemiseen ja saunottamiseen. Lehdistön ja selittelyn aika on vasta sitten, kun nykyinen kriisi on saatu hoidettua. Johan pääministeri Stubbkin sai lehdistöltä pyyhkeitä, kun Ukrainan kriisin ja työttömyyden ja muiden maailman murheiden murehtimisen sijaan käytti viikonlopun vapaa-aikansa triathlonkilpailussa ja kehtasi urakan jälkeen jopa hymyillä ja tviitata tulokset kaveilleen.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat