Skanska käynnistää uuden asuntokohteen Turun Telakkarannassa

Skanska käynnistää elokuussa As. Oy Turun Telakanportin rakentamisen Telakkarannan alueella. Seitsenkerroksiseen punatiiliseen Telakanporttiin tulee 31 asuntoa, joissa on vaihtoehtoja 34,5 neliön kaksioista 6 huoneen ja 160 neliön terassihuoneistoon. Aivan Aurajoen ääreen nouseva talo valmistuu lokakuussa 2015.

”Teollisuushistoriallisesti merkittävästä Telakkarannasta on jalostumassa yksi Turun vetovoimaisimmista asuinpaikoista. Uuden asuinalueen suunnittelussa on erityisesti haluttu vaalia paikan alkuperäistä tunnelmaa, ja tämä on otettu huomioon myös talojen arkkitehtuurissa”, Skanskan hankekehitysjohtaja Jari Martinmäki kertoo.

Telakanportin asuntojen valoisuuden takaavat lähes lattiarajaan ulottuvat isot ikkunat. Jokaiseen huoneistoon kuuluu lasitettu parveke tai terassi, josta avautuu näkymä Aurajoelle. Asumisen mukavuutta lisää talon alla sijaitseva autohalli.

Turun Telakkaranta on kaavoitettu vuonna 2005 pidetyn arkkitehtuurikilpailun voittajan ehdotuksen pohjalta. Skanska on tähän mennessä rakentanut alueelle kaksi muuta kerrostaloa, As. Oy Turun Paraatirannan ja Androksenrannan. Telakkarannan asuntoalueella on asuinrakennusoikeutta kaikkiaan 46 000 kerrosneliömetriä. Alueen valmistuttua siellä on noin 600 uudisasuntoa ja noin 1 200 asukasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska käynnistää uuden asuntokohteen Turun Telakkarannassa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi