Kokeile kuukausi maksutta

Suomalainen BIM-osaaminen on intialaisprofessorin mukaan maailman huippua

Intialainen Vishal Singh opettaa Aalto-yliopistossa tietomallinnusta eli BIM:ä. Siinä suomalainen osaaminen on noteerattu erittäin korkealle, mistä osoituksena Arto Kiviniemi opettaa sitä parhaillaan Liverpoolin yliopistossa Englannissa.

Kuva: Matti Vuohelainen

Intialainen Vishal Singh opettaa Aalto-yliopistossa tietomallinnusta eli BIM:ä. Siinä suomalainen osaaminen on noteerattu erittäin korkealle, mistä osoituksena Arto Kiviniemi opettaa sitä parhaillaan Liverpoolin yliopistossa Englannissa.

Singhin kollega Aallossa on Lauri Koskela, joka ehtii olla Suomessa vain neljä kuukautta vuodessa, koska päätyönä hänellä on professuuri Salfordin yliopistossa Englannissa. Myös rakentamisprosessin optimointiin soveltuva lean-ajattelu eli hoikka rakentaminen on  Koskelan eritysaluetta.

”BIM:in soveltamisessa suomalainen rakennusala on varsin pitkällä. Samoin on asianlaita myös Suomea edeltäneessä asuinmaassani Australiassa. Tällä hetkellä keskityn tutkimus- ja osin myös opetustyössäni siihen, miten BIM ja lean-ajattelu ovat yhdistettävissä. BIM-mallinnus voi palvella rakentajia ja rakennushankkeita vielä laajemmin kuin teknisen tiedonvaihdon tehokkaana apuvälineenä. BIM:in avulla koko rakentamisen prosessia voi tehostaa”, Singh perustelee.

Singh innostuu kuvailemaan sitä, miten BIM voi olla avuksi myös allianssimallilla toteutettavissa hankkeissa. Niistä hänellä on kokemusta Australiasta, joka on allianssimallien kotimaaa. BIM:in avulla voi hänen mukaansa tehostaa ja keventää usein raskaiksi koettuja allianssiprojekteja tuottamalla järkeviä tietomalleja eri osapuolten käyttöön hankkeen eri vaiheissa.

Opiskelijat voisivat olla aktiivisempia

Singh peilaa suomalaisten sanomisia ja sanomatta jättämisiä omiin luennoitsijakokemuksiinsa. Hän kertoo toivovansa toisinaan, että palaute luennoista olisi suorempaa ja runsaampaa. Kehon kielellä viestiminen on tosin paljastavaa, muttei yksistään riitä, kun kyse on vaikeiden teknisten asioiden opettamisesta.

Vishal Singh haluaa kehittää Aalto huippuylipiston suuntaan. Samalla hän liputtaa selkeästi oman profiilin noston puolesta. Tämä on hänen mukaansa välttämätöntä, jos aikoo tulla noteeratuksi tutkijakollegoiden ja rahoittajien keskuudessa.

”Jollei muistuta olemassaolostaan ja tuo julki omaa osaamistaan, voi jäädä paitsioon myös rahoituksessa. Silloin on vaikea säilyttää työrauha ja vapaus, joita tarvitaan sekä pitkäjänteisiin että lyhytkestoisempiin hankkeisiin”, Singh perustelee.

Vishal Singh, CV

  • BIM-mallinnuksen professori 2012–
  • 35-vuotias intialainen
  • PhD-tutkinto Sydneyn yliopistosta vuonna 2010
  • Ura: tutkijana Intian Tiedeinstituutissa ja Newcastlen yliopistossa
  • Oppilaiden kansallisuus: suomalaisia 5, ulkomailta 4
  • Kansainvälinen yhteistyö: Salfordin ja Readingin yliopistot (Iso-Britannia), Sydneyn ja Newcastlen yliopistot (Australia), Pohjois-Carolinan yliopisto (USA), Intian Tiedeinstituutti

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalainen BIM-osaaminen on intialaisprofessorin mukaan maailman huippua”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat