Kokeile kuukausi maksutta

VM arvioi asuntoaloitusten hieman lisääntyvän ensi vuonna

Valtiovarainministeriön (VM) budjettiehdotuksessa arvioidaan, että asuntoaloitusten määrä hieman lisääntyy ensi vuonna tästä vuodesta. Lisäys tulisi korkotukituotannosta ja täytetakauksen sisältävästä välimallin tuotannosta. Vapaarahoitteiset aloitukset sen sijaan vähenisivät.

Valtiovarainministeriön (VM) budjettiehdotuksessa arvioidaan, että asuntoaloitusten määrä hieman lisääntyy ensi vuonna tästä vuodesta. Lisäys tulisi korkotukituotannosta ja täytetakauksen sisältävästä välimallin tuotannosta. Vapaarahoitteiset aloitukset sen sijaan vähenisivät.

VM arvioi ensi vuoden asuntoaloitusten määräksi 27 000, kun tämän vuoden arvio on 26 500. Ara-tuotanto kasvaisi 8 000 asuntoon tämän vuoden arvioidusta 7 500 asunnosta. Täytetakauksen sisältävien välimallin asuntojen määrä kasvaisi ensi vuonna 2 000 asuntoon tämän vuoden 1 000 asunnosta. Arvioiden oletuksena näyttää olevan, että Ara- ja takauslainatuotantoa käynnistyisi valtuuksien rajoissa maksimimäärä ensi vuonna.

Vapaarahoitteisia asuntoja aloitetaan VM:n arvion mukaan ensi vuonna 17 000, kun tämän vuoden määräksi arvioidaan 18 000 asuntoaloitusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VM arvioi asuntoaloitusten hieman lisääntyvän ensi vuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat