Kokeile kuukausi maksutta

Ministeri Risikko: tiemaksuja ei valmistella

Liikenneministeri Paula Risikko kumoaa Taloussanomien eilisen tiedon tiemaksujen valmistelusta.

Sisäministeri Paula Risikko

”Nykyisen hallituksen tehtävänä oli selvittää tiemaksujen käyttöönottoa, ja se on tehty”, Risikko sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä selvitti tiemaksujen käyttöönottoa Jorma Ollilan johdolla vuosina 2012-2013. Silloisen liikenneministeri Merja Kyllösen asettama työryhmä luovutti raporttinsa joulukuussa 2013. Hallitusta informoitiin saadusta selvityksestä keväällä 2014.

Ministeri Risikon johtama parlamentaarinen työryhmä miettii parhaillaan keinoja liikenneverkon korjausvelan vähentämiseksi. Työn on tarkoitus valmistua lokakuun lopussa.

”Liikenneverkon ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi tarvitaan erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Parlamentaarisen työryhmän tulee tarkastella työssään myös kansainvälisiä kokemuksia. Myös tehdyn selvityksen tuloksen arviointi jatkuu. Verotuksen lisäksi on voitava miettiä toisenlaisiakin vaihtoehtoja liikenneverkon ylläpitämiseksi”, Risikko toteaa.

Hän korostaa, että järjestelmän tulisi olla alueellisesti mahdollisimman oikeudenmukainen ja työntekoon kannustava, jos Suomessa päätettäisiin tulevaisuudessa ottaa käyttäjämaksuja käyttöön.

Ministeriössä on käynnissä Liikennelabra-kokeiluhanke, jonka tavoitteena on edistää älyliikenteen palvelumarkkinan syntymistä.

”Liikennelabra-hanke ei ole tiemaksumaksukokeilu. Sen tarkoituksena on kehittää palveluja, jotka helpottavat liikkumista ja viisaita liikkumisvalintoja. Kokeilussa selvitetään myös teknologian toimivuutta kerätä aikaan ja paikkaan sidottua tietoa. Kyse on viranomaisten ja yritysten yhteishankkeesta”, Risikko sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ministeri Risikko: tiemaksuja ei valmistella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat