Kokeile kuukausi maksutta

Ministeriö myönsi avustuksia oppilaitosten ja päiväkotien korjauksiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 35 miljoonaa euroa avustuksina yleissivistävien oppilaitosten ja päiväkotien sisäilma- ja kosteusvaurioiden korjaushankkeisiin ja kosteusvaurioituneita rakennuksia korvaaviin uudisrakennushankkeisiin.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 35 miljoonaa euroa avustuksina yleissivistävien oppilaitosten ja päiväkotien sisäilma- ja kosteusvaurioiden korjaushankkeisiin ja kosteusvaurioituneita rakennuksia korvaaviin uudisrakennushankkeisiin.

”Koulujen ja päiväkotien kosteus- ja sisäilmaongelmien ratkaiseminen on erittäin tärkeä kysymys”, opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru toteaa.

”Terveellinen ja turvallinen opiskelu- ja työskentely-ympäristö on jokaisen oikeus. Tilanne, jossa toimimattomat tilat sekä rakentamisen ongelmat sairastuttavat oppilaitosten ja päiväkotien henkilökuntaa sekä lapsia ja nuoria on kestämätön. Nyt päätetyt merkittävät avustukset tulevat parantamaan tilannetta tuhansien ihmisten kohdalla, samalla helpottaen erityisesti rakennusalan työllisyystilannetta.”

”Olen iloinen, että taloudellisesti tiukkana ajankohtana hallitus haluaa panostaa korjausrakentamiseen ja oppimisympäristöjen parantamiseen. Kyseessä on tärkeä tulevaisuusinvestointi”, ministeri Kiuru sanoo.

Määräaikaan mennessä toimitettiin 155 hakemusta, joiden kustannusarviot olivat yhteensä 501 miljoonaa euroa. Aluehallintovirastot antoivat hankkeista päätösehdotukset opetus- ja kulttuuriministeriölle. Valtioneuvoston antaman asetuksen mukaisesti ministeriö myönsi valtionavustusta kaikille tukikelpoisille ja tukiehdot täyttäville hankkeille. Avustusta myönnettiin kunnan taloudellisesta tilanteesta riippuen 10-15 prosenttia hyväksyttyihin kustannuksiin 94 hankkeeseen, joista 57 oppilaitosten hankkeita, 35 päiväkotihankkeita ja kaksi koulun ja päiväkodin yhteishanketta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Ministeriö myönsi avustuksia oppilaitosten ja päiväkotien korjauksiin”

  1. Millähän tiedoilla ja taidoilla näitä korjataan. Edes professoritason tutkijat eivät ole päässeet yksimielisyyteen, mikä home on vaarallista, miten rakennusta tutkitaan, miten perusteeellisesti on korjattava jne. Muutaman vuoden päästä korjataan sitten uudelleen ja kierre jatkuu. Pahinta on se, että edelleen rakennetaan homepesiä, laatuun ei ole tyytyväisiä kuin pääurakoitsijat ja heidän käskyvallassaan oleva RALA:

  2. Ongelmana on rakennusinsinöörien koulutuksen antamat puutteelliset tiedot sisäilmaongelmien syntyyn liittyvistä fysikaalisista ilmiöistä ja kemiallisista reaktioista. Ne rakennusinsinöörit, jotka nämä tiedot ovat omaksuneet, ovat saaneet oppinsa jossain muualla, kun rakennusinsinöörikoulussa. Kun vielä lisätään edelliseen rakennusliikkeiden taloudellisten kannusteiden mittarit ja ripaus välinpitämättömyyttä, niin ongelmat ovat ovella.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat