Kokeile kuukausi maksutta

YIT:n ensimmäiset miniasunnot ovat valmistumassa Helsingin Hermanniin

YIT:n ensimmäiset Miniasunnot ovat valmistumassa Helsingin Hermanniin. Miniasunnot ovat kompakteja kaupunkikoteja yhden ja kahden hengen talouksille. Asuntojen koot vaihtelevat 26,5 yksiöstä 55 neliön kolmioon.

Pääkaupunkiseudulla Miniasuntoja rakennetaan Hermannin lisäksi myös Vantaan Kivistön uuteen kaupunkikeskukseen. Lisäksi YIT suunnittelee pieniä minikokoisia asuntoja Järvenpäähän, Tampereelle, Ouluun ja Kuopioon. Kaikki Helsingissä ja Vantaalla sijaitsevat minikokoiset asunnot myytiin ennen kohteiden valmistumista.

”Kohtuuhintaisista asunnoista ja erityisesti pienistä asunnoista on kova kysyntä pääkaupunkiseudulla eikä pienten asuntojen uudistarjontaa juurikaan ole. Toivoisimme, että keskeisten alueiden kaavoituksessa voitaisiin huomioida yhden hengen kotitalouksien tarpeet. Yhden hengen talouksien osuus Suomessa on tällä hetkellä jo noin 40 ja Helsingissä 60 prosenttia. Meillä on hyviä esimerkkejä siitä, kuinka eri sukupolvet asuvat samalla alueella”, YIT:n yksikön johtaja Antti Inkilä kertoo.

Tilaa säästäviä huonekaluja

Minikokoisissa asunnoissa on tilaa säästäviä kalusteratkaisuja kuten kokoontaitettavia pöytiä ja seinään nostettavia sänkyjä.

”Halusimme näyttää, mistä Miniasunnoissa on kyse, joten kalustimme ensimmäiset valmistuvat asunnot ensiasunnoksi nuorelle naiselle ja kakkoskodiksi bisnesmiehelle. Miniasunnot soveltuvat moneen eri elämäntilanteeseen ja ovat hyvä vaihtoehto kaikille, jotka arvostavat keskeistä sijaintia ja hyvää asunnon toimivuutta. Esteettöminä ne soveltuvat erittäin hyvin myös ikääntyvälle väestölle”,  YIT:n hankekehityspäällikkö Samuli Joki täsmentää.

YIT:n Miniasunnot voi halutessaan ostaa täysin kalustettuna ja varustettuna huonekaluja, ruokailuvälineitä ja tekstiileitä myöten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT:n ensimmäiset miniasunnot ovat valmistumassa Helsingin Hermanniin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat