Kokeile kuukausi maksutta

Helsinki haluaa täydennysrakentamista Hakaniemenrantaan ja Merihakaan

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto esittää, että Hakaniemenrannan ja Merihaan ympäristöön rakennetaan lisää asuntoja, toimistoja ja liiketiloja. Täydennysrakentaminen sijoittuisi Sörnäisten rantatien varteen ja Hakaniemen sillan nykyisten ramppien paikalle. Ehdotus sisältyy Hakaniemenrannan ja Merihaan ympäristön suunnitteluperiaatteisiin, joihin kaupunkisuunnittelulautakunta ottaa kantaa 28. lokakuuta.

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto esittää, että Hakaniemenrannan ja Merihaan ympäristöön rakennetaan lisää asuntoja, toimistoja ja liiketiloja. Täydennysrakentaminen sijoittuisi Sörnäisten rantatien varteen ja Hakaniemen sillan nykyisten ramppien paikalle. Ehdotus sisältyy Hakaniemenrannan ja Merihaan ympäristön suunnitteluperiaatteisiin, joihin kaupunkisuunnittelulautakunta ottaa kantaa 28. lokakuuta.

Kaupunkisuunnitteluvirasto perustelee esitystä sillä, että tilaa uudelle rakentamiselle vapautuu, kun elinkaarensa päähän tullut Hakaniemen silta korvataan uudella, matalammalla sillalla. Uusi silta mahdollistaa liikennealueiden pienentämisen ja rantojen paremman hyödyntämisen. Sörnäisten rantatien itäreunalle saadaan tonttimaata siirtämällä katua voimassa olevan asemakaavan mukaisesti kauemmaksi rannasta.

Alueelle kaavaillaan asuntoja noin 2 500 asukkaalle. Työpaikkarakentaminen sijoittuisi Sörnäisten rantatien varteen samoihin kortteleihin asuntojen kanssa. Hakaniemenrantaan tulisi julkista rakentamista. Palvelut sijoittuisivat pääosin rakennusten katutasoon.

Keskeinen tavoite on myös alueen rantojen aktivointi. Hakaniemenrannan ja Suvilahden ranta-alueet ovat tällä hetkellä pääosin pysäköinti-, liikenne- tai melualuetta. Kaupunkisuunnitteluviraston lähtökohtana on, että alueen rannat saadaan kaupunkilaisten monipuoliseen käyttöön.

Kaupunkisuunnitteluvirasto tavoittelee tiiviisti rakennettua kantakaupungin osaa ja Merihaka halutaan kytkeä paremmin osaksi ympäröivää kaupunkia. Täydennysrakentaminen muuttaisi Sörnäisten rantatien luonteen väylämäisestä ympäristöstä kaupunkibulevardiksi.

Alueen suunnittelua jatketaan lautakunnan hyväksymien suunnitteluperiaatteiden pohjalta. Tavoitteena on, että asemakaavaluonnos esitellään lautakunnalle vuonna 2016. Uuden sillan rakentaminen on aloitettava viimeistään kymmenen vuoden kuluttua.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinki haluaa täydennysrakentamista Hakaniemenrantaan ja Merihakaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat