Huoneistokeskus: Näissä kaupungeissa asuntohinnat laskivat

Huoneistokeskuksen lokakuun markkinakatsauksen mukaan asuntojen keskineliöhinnoissa ei ole havaittavissa suuria muutoksia. Suurimmat muutokset nähtiin kaupungeissa, joissa hinnat laskivat. Hintojen laskua tapahtui Vantaalla, Tampereella, Oulussa, Lappeenrannassa, Joensuussa, Kouvolassa ja Kotkassa.

Huoneistokeskuksen lokakuun markkinakatsauksen mukaan asuntojen keskineliöhinnoissa ei ole havaittavissa suuria muutoksia. Suurimmat muutokset nähtiin kaupungeissa, joissa hinnat laskivat. Hintojen laskua tapahtui Vantaalla, Tampereella, Oulussa, Lappeenrannassa, Joensuussa, Kouvolassa ja Kotkassa.

Asuntojen hinnat taas nousivat Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Mikkelissä, Vaasassa, Kuopiossa, Turussa, Lahdessa ja Porissa.

Helsingissä käytettyjen kaksioiden keskineliöhinta oli syyskuussa 4 305 euroa, Espoossa 3 497 euroa, Vantaalla 2 765 euroa, Tampereella 2 496 euroa, Turussa 2 099 euroa, Oulussa 1 833 euroa, Kuopiossa 2 080 euroa, Vaasassa 2 397 euroa, Lahdessa 1 885 euroa, Kouvolassa 1 181 euroa ja Porissa 1 505 euroa.

Syyskuussa asuntokauppoja tehtiin Huoneistokeskuksen mukaan valtakunnallisesti lähemmäs viidenneksen enemmän kuin elokuussa. Määrä on kuitenkin noin 3,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Huoneistokeskus: Näissä kaupungeissa asuntohinnat laskivat”

  1. Pääkaupunkiseudulla muhii suurin hintakupla, joka odottaa poksahtamista. muualla maassa laskeneet jo maltillisesti, mutta pääkaupunkiseutu tullee olemaan suurin kärsijä, koska suurin nousukin ollut. Asuntohintakupla on talouskasvun jarru pääkaupunkiseudulla.

    1. Muuten samaa mieltä, mutta mikä sen kuplan puhkaisee pk-seudulla? Nykyinen idioottimainen tonttipolitiikka (rakennusliikkeet saavat hamstrata tontteja, ja kaupunki pyytää omistaan 1000 e/m2) edesauttaa sitä.

Vastaa