Kokeile kuukausi maksutta

Kansalliskirjaston talotekniikkaa remontoidaan tiukoissa raameissa – katso video!

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan Kansalliskirjaston talotekniikkaremontti vaatii malttia ja äärimmäistä huolellisuutta tekijöiltään. Rakennuslehden uutuusvideon kautta pääset tälle poikkeukselliselle työmaalle.

Kuuntele juttu

Kaukolämmitetty rakennus liitetään nyt kaukokylmäjärjestelmään. Ullakon ahtauteen on rakennettu kaksi ilmanvaihdon konehuonetta. Tekemistä rajoittaa myös arvorakennuksen suojelu, mikä työmaalla tarkoittaa erikoisjärjestelyjä. Kosteuden ja pölynhallintaan on oma työnaikainen järjestelmänsä, osastointia on paljon eikä tulitöitä saa tehdä.

”Ensimmäistä kertaa urallani on työmaalla näin poikkeukselliset järjestelyt”, sanoo projektipäällikkö Sami Åhman Consti Talotekniikka Oy:stä, jonka vastuulla ovat lämmitys-, jäähdytys-, käyttövesi-, viemäri- ja ilmanvaihtojärjestelmien uudistaminen.

Kansalliskirjaston talotekniikkaremontti on Rakennuslehden verkkosivujen uuden palvelun pilotti: tämän ja sivuille jatkossa tulevien videoiden kautta lukijat pääsevät käymään mielenkiintoisilla uudis- ja korjaustyömailla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kansalliskirjaston talotekniikkaa remontoidaan tiukoissa raameissa – katso video!”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat