Kokeile kuukausi maksutta

NCC rakentaa Järvenpään uuden sosiaali- ja terveysaseman

Järvenpään kaupunki on valinnut uuden sosiaali- ja terveysaseman päätoteuttajaksi NCC Rakennuksen. NCC vastaa rakentamisvaiheen allianssissa projektinjohtotehtävistä ja rakentamisesta, sisältäen talotekniset työt. Allianssimallilla toteutettavan hankkeen arvo on noin 34 miljoonaa euroa, ja sen rakentaminen käynnistyy välittömästi.

Järvenpään kaupunki on valinnut uuden sosiaali- ja terveysaseman päätoteuttajaksi NCC Rakennuksen. NCC vastaa rakentamisvaiheen allianssissa projektinjohtotehtävistä ja rakentamisesta, sisältäen talotekniset työt. Allianssimallilla toteutettavan hankkeen arvo on noin 34 miljoonaa euroa, ja sen rakentaminen käynnistyy välittömästi.

Järvenpään sosiaali- ja terveysaseman sopimukseen sisältyy optioita, jotka mahdollistavat 300–500-paikkaisen pysäköintitalon rakentamisen sekä hankkeen käyttö-, huolto-, korjaus- ja ylläpitopalvelut 5-10 vuoden ajan.

Kilpailu toteuttajasta alkoi maaliskuussa, jolloin ilmoittautuneista viidestä yrityksestä mukaan pääsi NCC:n lisäksi kaksi kilpailijaa. Valintakriteereinä olivat henkilöstön yhteistyövalmiudet, riskienhallinnan suunnittelu, projektisuunnitelman laatu, tietomallinnus sekä suunnittelun, ylläpidon ja rakentamisen palkkio. Sosiaali- ja terveysaseman tietomallintamisesta saatua kokemusta hyödynnetään TEKESin virtuaalisen suunnittelun ja rakentamisen kehitysprojektissa.

”Kilpailu tapahtui merkittäviltä osin laatupisteillä, mikä on koko alan kannalta toivottavaa kehitystä. Kokemuksiemme mukaan yhteistyömallilla paranee myös kustannustehokkuus. Lisäksi laatukilpailut kannustavat yrityksiä hiomaan osaamistaan”, NCC Rakennuksen toimitusjohtaja Harri Savolainen toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC rakentaa Järvenpään uuden sosiaali- ja terveysaseman”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat