Kokeile kuukausi maksutta

Urakoitsijat huomio, pääkaupunkiseudun katutöiden pätevyysvaatimukset kiristyvät

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen haluavat, että katutyömaat aiheuttavat jatkossa vähemmän haittaa kadunkäyttäjille. Kaupungit kiristävät katutöitä tekevien pätevyysvaatimuksia ensi vuoden alusta lähtien.

Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen haluavat, että katutyömaat aiheuttavat jatkossa vähemmän haittaa kadunkäyttäjille. Kaupungit kiristävät katutöitä tekevien pätevyysvaatimuksia ensi vuoden alusta lähtien.

Vuoden 2015 alusta työmaalla täytyy aina olla vähintään yksi henkilö, jolla on voimassa Pääkaupunkiseudun katutyökortti. Kortin saa suorittamalla kurssin, jonka Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen järjestävät yhdessä.

Koulutus on tarkoitettu yrityksille, joiden toimintaan liittyy työskentelyä kaduilla, puistoissa tai muilla yleisillä alueilla. Kohderyhmiin kuuluvat muun muassa: rakennusurakoitsijat ja – suunnittelijat, isännöitsijät, rakennuttajat, maanrakennusurakoitsijat, operaattorit ja talonrakennus (katualueella työskentelevät) sekä liikennesuunnitelmien tekijät.

Koulutusta suositellaan myös kaupungin sisäisten organisaatioiden yhdyshenkilöille, joiden toiminnalla on rajapintaa yleisillä alueilla työskentelyyn tai jotka ovat yrityksiin nähden tilaajatehtävissä.

Pätevyysvaatimusten kiristäminen pohjautuu lakiin kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta. Sen mukaan kunta voi antaa ilmoituksen johdosta työn suorittamisesta määräyksiä, jotka ovat tarpeen työstä mahdollisesti liikenteen sujuvuudelle, turvallisuudelle ja esteettömyydelle, kadulla ja yleisellä alueella sijaitseville johdoille ja laitteille sekä kadun ja yleisen alueen rakenteille aiheutuvan haitan ja vahingon vähentämiseksi.

Lisäksi nykyiseen tapaan kaivutyöstä vastaavalla henkilöllä tulee olla voimassaoleva Pääkaupunkiseudun katutyökortti tai Tieturva I tai II-kortti, tai muu pätevyys, jonka Tiehallinto hyväksyy Tieturvaa vastaavaksi.

Kaupungit haluavat erityisesti parantaa jalankulun, pyöräilyn ja joukkoliikenteen sekä esteettömyyden huomioimista poikkeuksellisissa liikennejärjestelyissä.

Ohessa lisätietoja Pääkaupunkiseudun katutyöt -koulutuksesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Urakoitsijat huomio, pääkaupunkiseudun katutöiden pätevyysvaatimukset kiristyvät”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat