Kokeile kuukausi maksutta

Heka purki Siilitien vuokratalokorjauksia koskevan urakkasopimuksen Reno-Rakennuksen kanssa

Helsingin kaupungin asunnot Oy Heka on purkanut Reno-Rakennuksen kanssa tehdyn urakkasopimuksen Siilitien vuokra-asuntokohteen osalta koskien niitä taloja, joiden korjaamista ei ole vielä aloitettu. Keskeneräiset työt yhtiö tekee loppuun. Reno-Rakennus ajautui vuosi sitten vaikeuksiin ja yhtiön velkasaneerausta koskevan hakemuksen kohtalosta odotetaan käräjäoikeuden päätöstä lähiaikoina.

Helsingin kaupungin asunnot Oy Heka on purkanut Reno-Rakennuksen kanssa tehdyn urakkasopimuksen Siilitien vuokra-asuntokohteen osalta koskien niitä taloja, joiden korjaamista ei ole vielä aloitettu. Keskeneräiset työt yhtiö tekee loppuun. Reno-Rakennus ajautui vuosi sitten vaikeuksiin ja yhtiön velkasaneerausta koskevan hakemuksen kohtalosta odotetaan käräjäoikeuden päätöstä lähiaikoina.

Hekan toimitusjohtaja Jaana Närön mukaan urakkasopimus purettiin yhteisymmärryksessä urakoitsijan kanssa. Hekassa arvioitiin, että Reno-Rakennuksella olisi vaikeuksia hankkeen loppuun viemisessä.

Närön mukaan Reno-Rakennus tekee loppuun yhden keskeneräisen talon remontin ja vastaa jo valmistuneen talon takuutöistä. Aloittamattomista taloista järjestetään uusi urakkakilpailu.

Närön mukaan sopimuksen purkaminen ei ole Hekankaan kannalta mukava tilanne. ”Kyllä me ollaan yritetty”, hän kuvailee toimintaa urakoitsijan kanssa.

Hekalla on ollut paljon yhteistyötä Reno-Rakennuksen kanssa, mutta nyt käynnissä ei ole muita hankkeita kuin Siilitien kohde.

Hekan asukastiedotteen mukaan Siilitien pistetalojen ja lämpökeskuksen rakennustyöt kilpailutetaan mahdollisimman nopealla aikataululla uudestaan. LVIS-urakoitsijat jatkavat omien sopimustensa mukaisesti.

 Reno-Rakennuksen kohtalo ratkeaa pian

Reno-Rakennuksen vaikeudet tulivat julkisuuteen vuosi sitten. Yhtiö on hakenut velkasaneeraukseen. Saneerausmenettelyn selvittäjäksi määrätyn asianajaja Lassi Nyyssösen mukaan velkojat ovat jo hyväksyneet Reno-Rakennuksen saneerausohjelman, mutta se ei automaattisesti tarkoita yhtiön pääsemistä velkasaneeraukseen. Yhtiön erääntyneet massavelat on saatava pois ennen kuin Nyyssönen voi esittää käräjäoikeudelle saneerausmenettelyn vahvistamisvaatimuksen.

Reno-Rakennuksen Siilitien urakkojen purkaminen on osa massalainojen vähentämistoimia. Yhtiön muiden urakoiden osalta ei vastaavia purkutoimenpiteitä ole tehty. Nyyssösen mukaan yhden urakan purkamisen osalta ovat neuvottelut käynnissä.

Lue lisää Reno-Rakennuksen ajautumisesta velkasaneeraukseen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Heka purki Siilitien vuokratalokorjauksia koskevan urakkasopimuksen Reno-Rakennuksen kanssa”

  1. Parempi olisi, ettei toiminta jatkuisi. Ainakaan saman kaltaisena kuin ennen. Asiasta tietävät, tietävät mistä kyse.

  2. Konkkaan vaan…Saadaan sirkukselle loppu.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat