Kokeile kuukausi maksutta

Hurjat erot hinnoissa: Käytetty kaksio maksaa Helsingissä 4 255 ja Kouvolassa 1 225 euroa neliöltä

Huoneistokeskuksen tietojen mukaan asuntojen hinnat jojoilevat yhä pienillä hintamuutoksilla. Asuntojen keskineliöhintojen muutokset ovat edelleen kaupungeittain maltillisia. Helsinki on selvästi muita kaupunkeja kalliimpi ja Espoo tulee perässä kakkosena.

Huoneistokeskuksen tietojen mukaan asuntojen hinnat jojoilevat yhä pienillä hintamuutoksilla. Asuntojen keskineliöhintojen muutokset ovat edelleen kaupungeittain maltillisia. Helsinki on selvästi muita kaupunkeja kalliimpi ja Espoo tulee perässä kakkosena.

Hintojen laskua tapahtui Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Jyväskylässä, Oulussa, Vaasassa, Kuopiossa, Lappeenrannassa ja Turussa.

Tampereella, Lahdessa, Porissa ja Kouvolassa hinnat nousivat joillakin kymmenillä euroilla.

Helsingissä käytettyjen kaksioiden keskineliöhinta oli lokakuussa 4 255 euroa, Espoossa 3 492 euroa, Vantaalla 2 718 euroa, Tampereella 2 539 euroa, Turussa 2 032 euroa, Oulussa 1 757 euroa, Kuopiossa 2 064 euroa, Vaasassa 2 246 euroa, Lahdessa 1 913 euroa, Kouvolassa 1 225 euroa, Lappeenrannassa 1 793 euroa ja Porissa 1 551 euroa. Tietojen lähteenä Huoneistokeskuksella on Logica.

”Moni alan yritys ei pysty jatkamaan”

Lokakuu oli Huoneistokeskuksen mukaan kuluvan vuoden paras kuukausi asuntokauppojen suhteen. Välittäjien myymien käytettyjen asuntojen volyymi ylsi ensimmäisen kerran tämän vuoden puolella 5 500 kaupan tasoon. Syyskuussa taso oli hieman yli 5 400 kauppaa. Huoneistokeskus kertoo kasvattaneensa kauppamääräänsä syyskuusta lokakuuhun 20 prosentilla.

Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoen mukaan välitysyritysten välinen taisto kovenee entisestään, ja ratkaiseva tekijä tulee olemaan kova ammattitaito. 1.1.2016 astuu voimaan lakimuutos, jonka myötä välitysyrityksissä jokaisessa toimipisteessä on oltava vähintään puolet LKV-tutkinnon suorittaneita välittäjiä.

”Jos valvova viranomainen ottaa lakimuutoksen vakavasti, niin valitettavan moni alan yritys ei pysty jatkamaan toimintaansa”, Antti Asteljoki uumoilee.

SKV Kiinteistönvälityksen toimitusjohtaja Timo Kalskeen arvion mukaan tänä vuonna tehdään arviolta vain 57 000 kauppaa kiinteistönvälittäjien kautta.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Hurjat erot hinnoissa: Käytetty kaksio maksaa Helsingissä 4 255 ja Kouvolassa 1 225 euroa neliöltä”

  1. Termi on neliöltä tai neliötä kohti, ei neliölle.

  2. Yritykset kaikkoavat Helsingistä muualle. Helsingin kehityksen ja kasvun jarruna on kuplahintaiset asunnot, romahdusta odotellaan…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat