Lemminkäinen mukaan Kempeleen terveyskeskuksen allianssiin

Lemminkäinen ja Kempeleen kunta sekä Prodeco Oy ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen allianssisopimuksen Kempeleen terveyskeskuksen toteuttamisesta. Hankkeessa rakennetaan uusi rakennus olemassa olevan terveyskeskuksen viereen, minkä jälkeen vanha rakennus saneerataan.

Lemminkäinen ja Kempeleen kunta sekä Prodeco Oy ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen allianssisopimuksen Kempeleen terveyskeskuksen toteuttamisesta. Hankkeessa rakennetaan uusi rakennus olemassa olevan terveyskeskuksen viereen, minkä jälkeen vanha rakennus saneerataan.

Kehitysvaiheessa osapuolet tekevät hanke- ja luonnossuunnittelun, joka johtaa toteutusvaiheen sopimukseen, mikäli kunnanhallitus hyväksyy investointipäätöksen keväällä 2015. Alustavan suunnitelman mukaan rakentaminen alkaisi huhtikuussa 2015 ja hanke valmistuisi keväällä 2017. Hankkeen kokonaisarvo on noin 13 miljoonaa euroa, josta Lemminkäisen osuus tarkentuu toteutusvaiheen sopimuksessa.

Allianssin tavoitteena on toteuttaa terveyskeskushanke kustannustehokkaasti huomioiden rakennuksen koko elinkaari. Allianssissa kaikki osapuolet tekevät päätökset yhdessä ja mahdolliset riskit ja hyödyt jaetaan osapuolten kesken.

Kempeleen kunnan tekninen johtaja Risto Sarkkinen pitää allianssimallia oikeana ratkaisuna. ”Allianssi tarjoaa tässä tapauksessa parhaan mahdollisen tavan hankkia tilaajan käyttöön tarvittava osaaminen jo hankkeen alussa.”

”Allianssissa pystymme hyödyntämään kaikkien osapuolten osaamisen parhaalla mahdollisella tavalla, mikä on erityisen tärkeää näin käyttäjävuorovaikutteisessa hankkeessa. Meidän tehtävänämme on varmistaa, että terveyskeskuksen toiminta voi jatkua normaalisti ja turvallisesti koko rakennusurakan ajan”, Lemminkäisen aluejohtaja Marko Palonen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen mukaan Kempeleen terveyskeskuksen allianssiin”

Jätä kommentti