Kokeile kuukausi maksutta

Puumerkin Berg: Kaupassa siirrytään valmiimpiin puutuotteisiin

Puumerkki Oy:n toimitusjohtaja Petrus Bergin mukaan asiakkaat odottavat puutavarakaupalta valmiita rakentamisen ratkaisuja.

Puumerkki Oy:n toimitusjohtaja Petrus Bergin mukaan asiakkaat odottavat puutavarakaupalta valmiita rakentamisen ratkaisuja.

”Meidän suuri haasteemme on siinä, että kun tähän asti puutavarakaupan tuotteet ovat olleet tuotantolähtöisiä, nyt niistä tulee kehittää asiakaslähtöisiä ratkaisuja ja tuotteita. Haluamme olla puurakentamisen erikoisyhtiö, joka tarjoaa rakentamisen ratkaisujen ja materiaalien lisäksi tietoa ja erikoisosaamista puurakentamiseen niin rakentamisen ammattilaisille kuin kuluttajillekin”, Berg kuvailee Puuinfon tiedotteessa.

Puumerkki on avannut Rakennapuusta.fi-sivuston, jossa tarjotaan valmiita ratkaisuja ja ideoita puun käyttöön sisustuksessa ja rakentamisessa sekä tietoa puutuotteista ja niiden jälleenmyyjistä. Puumerkki.fi-sivut on suunnattu ammattilaisille, ja sivut tarjoavat ratkaisujen ja tuotteiden lisäksi tietoa puurakentamisesta. Sivuilla on kuukaudessa 30 000-40 000 kävijää, joista pääosa kuluttajia.

”On nähtävissä, että sekä rakentamisen ammattilaiset että kuluttajat odottavat yhä valmiimpia ratkaisuja ja tuotteita. Kun kaikilla kuluttajilla ei ole naulapyssyä, meidän on kehitettävä valmiita tuotteita ja tuoteperheitä ammattirakentajien lisäksi myös kuluttajille”.

Bergin mukaan kuluttaja voi jo nyt tilata netistä esimerkiksi autotallin ja saada valmiin rakennussarjan lisäksi myös valmiit rakennuspiirustukset.

”Rakentamisen kauppa on kasvussa verkossa, josta kuluttaja hakee mieluisen kohteen ja tilaa sen kokonaistoimituksena pihalleen. Luvanvarainen rakentaminen on siirtynyt jo kokonaan ammattilaisille, itse tehdään enää lähinnä puuvajoja ja terasseja.”

”Ei räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaisiksi”

Berg uskoo, että teollisella puurakentamisella saadaan merkittäviä kustannushyötyjä.

”Puukerrostaloja ei enää räätälöidä asukkaiden toiveiden mukaisiksi, koska hinta ja kilpailukyky perustuu teolliseen rakentamiseen.”

Teollisen rakentamisen seurauksena kaupalta kysytään yhä enemmän puurakentamisen komponentteja, jotka tähän asti on tehty työmaalla, mutta nyt niitä haluttaisiin ostaa valmiina asennuksineen.

”Tulevaisuudessa puutavarakauppa ei ole enää lankkukauppaa, vaan bulkkitavara jatkojalostetaan valmiiksi osatuotteiksi”, Berg sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Puumerkin Berg: Kaupassa siirrytään valmiimpiin puutuotteisiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat