Kokeile kuukausi maksutta

HKL lykkää metron automatisointia

HKL:n johtokunta on päättänyt oikeuttaa HKL:n purkamaan Helsingin metron automatisointia koskevat sopimukset Siemensin kanssa.

HKL:n johtokunta on päättänyt oikeuttaa HKL:n purkamaan Helsingin metron automatisointia koskevat sopimukset Siemensin kanssa.

Siemens ei ole neuvotteluista huolimatta pystynyt esittämään sellaista automatisoinnin toteutussuunnitelmaa, joka olisi sekä aikataulultaan että kustannuksiltaan hyväksyttävä.

”HKL haluaa varmistaa, että länsimetron liikenne voidaan aloittaa mahdollisimman pian rakennustöiden valmistuttua vuonna 2016. Luottamusta tähän ei enää nykyisellä mallilla edettäessä ollut. Siemensin kanssa ei myöskään päästy sellaiseen taloudelliseen neuvottelutulokseen, jonka kaupunki olisi voinut hyväksyä”, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski sanoo.

Sopimusten purkaminen tarkoittaa sitä, että metron automatisointiprojekti päättyy tässä vaiheessa tähän. Kuljettajat ajavat junia vielä länsimetron ensimmäiset vuodet.

”Myös ilman automaattiajoa on mahdollista päästä 2,5 minuutin vuoroväliin. Lyhyemmilläkin junilla liikennöitäessä kapasiteetti on siten riittävä myös 2020-luvun alun matkustajamäärille”, Lehmuskoski sanoo.

Automatisointi kilpailutetaan uudelleen lähivuosina tilanteessa, jossa nykyiset metrojunat on korvattu uusilla. Automatisointi on tällöin HKL:n mukaan olennaisesti yksinkertaisempaa, kun junat ovat tekniikaltaan uudenaikaisia, keskenään samanlaisia ja kaikissa junissa ovet sijaitsevat samoissa kohdissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HKL lykkää metron automatisointia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat