Kokeile kuukausi maksutta

Ison Omenan ympäristöä myllätään 430 miljoonalla eurolla

Espoon Matinkylässä sijaitsevan Ison Omenan laajennus yhdessä siihen liittyvän metroasematyön kanssa yksi Suomen suurimmista rakennushankkeista. Ison Omenan laajennuksen arvo on 250 miljoonaa euroa, josta NCC:n nyt tekeillä olevan ykkösvaiheen arvo on 140 miljoonaa.

Kuva: Anne Kurki
Kuuntele juttu

Lemminkäisen urakoima Matinkylän asema maksaa 120 miljoonaa. Lisäksi tulevat 30 miljoonan euron bussiterminaali ja uusia asuntoja 30 miljoonalla eurolla.

Isoon Omenaa tulee Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Sepon mukaan 35 000 neliötä lisää myymäläpinta-alaa, mikä nostaa kokonaispinta-alan 86 000 neliömetriin. Ostoskeskus aikoo ottaa osansa metron tuomasta 35 000 kävijän potentiaalisesta asiakasvirrasta.

Valtava oleskelukeskus

Ideana on tehdä Isosta Omenasta sellainen viihde- ja oleskelukeskus että espoolaisten tarve lähteä hakemaan elämää Helsingin keskustasta vähenisi. Houkuttimena toimivat uudet elokuvateatterit ja uuden ostoskeskusosan poikki kulkeva lasikatteinen katumiljöö lukuisine ravintoloineen.

Kaikkien näiden investointien myötä Matinkylän lähiön on tarkoitus muuttua oikeaksi kaupunkikeskukseksi.
Rakennustyöt eivät jää tähän vaan ostoskeskuksen viereen on tulossa muun muassa kylpylähotelli ja Elä ja Asu -keskus vanhuksille.

Pidemmän aikavälin visiona on Länsiväylän kattaminen. Metron laajenemisen myötä valtavat asuntorakennustyöt alkavat seuraavalla Finnoon asemalla, jonka ympäristö on nyt varsin autio.

Metro tuo siis mukanaan valtavasti investointeja maan päälle. Yhden miljardin investointi metroon poikii viiden miljardin euron investoinnit maan päälle. Vanha sanonta, että metroaseman kohdalla raha pulpahtaa pinnalle, näyttää siis pitävän paikkansa. Tällaisia jätti-investointeja on Matinkylän ohella käynnistynyt käynnistymässä erityisesti Otaniemen ja Tapiolan alueelle. Pelkästään Lähi-Tapiola investoi 550 miljoonaan Tapiolan keskustaan. Otaniemessä puolestaan metroasema muodostaa alueen uuden palvelukeskuksen ytimen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ison Omenan ympäristöä myllätään 430 miljoonalla eurolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat