Kokeile kuukausi maksutta

Jatke voitti Lappeenrannan teatterin tontinluovutuskilpailun

Jatke Oy on voittanut Lappeenrannan kaupungin tontinluovutuskilpailun, jolla etsittiin ehdotusta kaupunginteatterin tontin käytölle. Teatteri päättää toimintansa nykyisissä tiloissaan ensi keväänä ja avaa ovensa 2016 kauppakeskus Iso-Kristiinan yhteydessä.

Kuva: Arkkitehdit Soini & Horto Oy

Kilpailun arviointityöryhmän mukaan kilpailuehdotukset poikkesivat toisistaan ja tarjosivat hyvin erilaisia vaihtoehtoja alueen toteuttamiselle. Ehdotusten laatuarviointi tehtiin pisteyttämällä ehdotukset kilpailuohjelman perusteiden mukaisesti. Voittajaehdotuksen rohkea arkkitehtoninen kokonaisote ja toimintakonsepti erottuivat raadin mukaan edukseen. Myös rakennusten sijoittuminen keskustaan ja suhde ympäristöön oli huomioitu suunnitelmassa hyvin.

Jatkeen suunnitelmassa Valtakadun ja Oikokadun kulmassa sijaitsevalle kaupunginteatterin tontille sijoitetaan hotelli, palvelutalo sekä asuinkerrostalo. Kiinteistöjen katutasossa on liiketiloja. Rakennusten kerroskorkeus vaihtelee viidestä kuuteen kerrokseen ja kokonaiskerrosala on vajaa 10 000 kerrosneliömetriä.

Lappeenrannan kaupunki tekee Jatkeen kanssa esisopimuksen, jossa sovitaan alueen rakentamisen periaatteista kilpailusuunnitelman pohjalta. Alueen asema-kaavaa ryhdytään laatimaan tulevana vuonna, ja se valmistuu 2016. Silloin voidaan aloittaa myös rakennustyöt.

Rakentamisessa on mahdollista edetä jopa kolmessa vaiheessa. Valtakadun ja Oikokadun kulman rakennustyöt kestävät 2–4 vuotta, toteutustavasta riippuen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jatke voitti Lappeenrannan teatterin tontinluovutuskilpailun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat