Kokeile kuukausi maksutta

Konkurssipesä ei jatka Rakennustuotteen isoja urakoita

Konkurssiin määrätyllä Rakennustuotteella on Helsingissä kaksi isoa työmaata. Konkurssipesä ei aio jatkaa kohteiden urakointia.

Kuuntele juttu

Rakennustuotteen työt Naistenklinikan L-osan peruskorjaus- ja laajennushankkeessa Helsingin Meilahdessa alkoivat vuoden 2013 kesäkuussa. Urakan arvo on 14,5 miljoonaa euroa. Toinen iso työmaa on työ- ja elinkeinoministeriön peruskorjaus työyhteenliittymänä Aro Systems Oy:n (entisen Sähkö-Aron) kanssa.

Konkurssipesä ei aio jatkaa edellä mainittujen kohteiden urakointia.

”Pesä ei todennäköisesti pysty jatkamaan urakoita pesän nimissä”, pesänhoitajaksi määrätty asianajaja Jarmo Muukkonen sanoo.

Helsingissä toiminut Rakennustuote Oy määrättiin konkurssiin 2.12.2014 Helsingin käräjäoikeudessa. Yhtiö ehti olla saneerausmenettelyssä vuoden ajan.

Konkurssihakemuksen mukaan yhtiölle on saneerausmenettelyn aikana kertynyt massavelkaa, josta se ei arvionsa mukaan kyennyt selviytymään.

Miljoonien velat

Muukkonen ei pysty vielä sanomaan Rakennustuotteen velkojen kokonaismäärää. Pesäluettelo on tehtävä viimeistään kahden kuukauden kuluttua konkurssiin asettamisesta.

Konkurssihakemuksen mukaan Rakennustuotteen suurimpien velkojien joukossa ovat verohallinto, Fennia, Finnvera Oyj ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera.

Rakennustuotteen saneerausehdotukseen liittyvän maksuohjelman mukaan yhtiöllä oli jaettavaa 2,137 miljoonaa euroa ja etuoikeudettomien saatavien määrä oli 4,510 miljoonaa euroa. Velkoja ehdotettiin leikattavaksi 52,63 prosentilla.

Uusia töitä ei saatu

Rakennustuotteen hallitus päätti yhtiön konkurssiin hakemisesta 30.11.2014 pitämässään kokouksessa. Hallituksen kokouksen pöytäkirjan mukaan keväästä 2011 lähtien syntynyt maksuvalmiusongelma oli vähentynyt saneerausmenettelyn myötä. Tilaajien maksuviiveet olivat kuitenkin jatkuneet saneerausmenettelyn aikana, eikä yhtiö lukuisista yrityksistä huolimatta ollut saanut uusia tilauksia.

Myöskään työmaiden työ- ja takuuaikaisten vakuuksien vapauttaminen ja muun muassa kiinteistöjen myynti ja vireillä olevien urakkariitojen sopiminen eivät olleet toteutuneet suunnitellulla tavalla.

”Näistä johtuen yhtiön kassaan ei ole saatu riittävästi rahaa eikä maksuvalmius ole tervehtynyt odotetulla tavalla. Yhtiölle on saneerausmenettelyn aikana kertynyt massavelkaa, josta ei suoriuduta”, hallituksen kokouspöytäkirjassa todetaan.

Rakennustuotteen vuoden 2013 liikevaihto oli noin 20 miljoonaa euroa.

Rakennustuote on keskisuuri, vuonna 1946 perustettu yksityinen rakennusliike. Yhtiöiden omistus siirtyi pois Pekkaloiden suvulta vuonna 2005, kun suvusta ei löytynyt jatkajaa. Yhtiössä 1990-luvun alussa kesätöissä ollut Jari Miettinen todettiin sopivaksi ostajaksi.

Lue lisää konkurssista ja Rakennustuotteen vaikeuksien syistä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Konkurssipesä ei jatka Rakennustuotteen isoja urakoita”

  1. Surullista luettavaa.Aloitin loistavan rakennusmestarin urani Pekkaloiden ja Junnon aikaan tässä firmassa.Arvoina selkeästi luotettavuus,suoraselkäisyys,asiakkuus siihen aikaan.Hommat hoidettiin ja rahaakin tuli.

    1. Joo se oli silloin se, mutta nykyinen toimari on sellainen puliveivari huijari että ei paremmasta väliä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat