Romanialaisarkkitehti voitti joulupukin logistiikkakeskuksen arkkitehtikilpailun taianomaisuudella

Alexandru Opritan ja Laurentiu Constantinin työ ”Nothing is imbossible” voitti Ruukki Constructionin, Oulun kaupungin, Helsinki Design Weekin ja norjalaisen Snøhetta -arkkitehtitoimiston järjestämän nuorille arkkitehdeille suunnatun avoimen ideakilpailun.

Alexandru Opritan voittajatyö joulupukin logistiikkakeskuksen ideakilpailussa.

Kilpailussa etsittiin luovia ideoita ja ratkaisuja joulupukin logistiikkakeskukselle. Päätavoitteena oli ratkaista, miten yleensä ikävän harmaista logistiikkakeskuksista saataisiin arkkitehtuuriltaan korkeatasoisempia.

Alexandru Oprita kertoo saaneensa idean työhönsä joulupukista, joka on välillä näkyvissä ja välillä ei. Rakennuksen peilitekniikalla toteutettu julkisivu saa sen sulautumaan maastoon, jos niin halutaan.

”Tein työtä kolme päivää”, Oprita kertoo.

Hän on vastavalmistunut arkkitehti, joka on viime aikoina osallistunut moniin arkkitehtikilpailuihin, muun muassa Guggenheim-kilpailuun.

Kilpailun pääpalkintona on 10 viikon työskentely norjalaisessa Snøhetta-arkkitehtitoimistossa. ”Se on minuille ilo. Snøhetta on niiden viiden maailman johtavan arkkitehtitoimiston joukossa, joissa haluaisin työskennellä”, Oprita sanoo.

Kilpailun tuomariston mukaan rakennus on suunniteltu niin, että se voidaan toteuttaa kaikissa olosuhteissa. Työn vahvuutena on sen uniikki ja taianomainen ratkaisu, joka linkittyy kilpailun ideaan ja joulupukkiin. Sunnitelma on samalla toteuttamiskelpoinen sekä innovatiivinen.

Kilpailuun tuli 243 työtä. Tuomaristo yllättyi ehdotusten määrästä ja laadusta. Se valitsi kuusi finalistia. Näiden joukosta pääpalkitun lisäksi neljä sai 1 000 euron rahapalkinnon. Yksi sai kunniamaininnan. Finalistien joukossa ei ollut yhtään pohjoismaista nuorta arkkitehtia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Romanialaisarkkitehti voitti joulupukin logistiikkakeskuksen arkkitehtikilpailun taianomaisuudella”

  1. ”Open Architectural ideas competition”

    Arkkitehtuurikilpailu – ei arkkitehtikilpailu.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat